Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg annyira nagy bűn a...

Tényleg annyira nagy bűn a gyereknek édességet adni? Néha egy kis csokit cukrot?

Figyelt kérdés

Sokszor az az érzésem hogy szégyenlik az anyukák ha édességet adnak a gyereknek mert az nem egészséges,és attól lesznek rossz anyák! Most vagy igaz vagy csak letagadják. Nem arra kell gondolni hogy valaki mindig azzal tömi a gyereket,mert azt én sem tartom helyesnek!

Olyanra gondolok hogy néha cukor a teába,vagy egy kis csoki a túrórudin 1év körüli vagy kisebb gyereknek.

Az ha valaki mondjuk nyalókát vagy ilyesmit mer adni a gyerekének óriási bűn,legalábbis én ezt tapasztalom!

2013. júl. 26. 16:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én az ellenoldalt képviselem, de megírom az okát is. Olyan kevés egészségesnek tartott étellel találkozik már az ember, hogy tudatosan kerülöm a biztosan rosszat, s igyekszem minél többet a jóból adni neki...

Sok zöldséget és gyümölcsöt adok, gyümölcslevet nem veszek, csak néha 100%-os céklalevet vagy répalevet, de cukrosat soha, teát mézzel kap, s tisztított csapvizet iszik. Két éves múlt, de rengeteg fokhagymát kapott már, s gyógyszert még soha. Én nagyon nagy híve vagyok a természetes gyógyszereknek és az egészséges életmódnak. Emellett persze kapott már túrórudit is, tejszeletet is, jégkrémet is, fagyit is, étcsokit is. De igyekszem ezeket ritkán adni neki.

2013. júl. 26. 18:19
 12/16 anonim ***** válasza:
az utolsó által leírt indokok miatt én is az ellenoldalt képviselem
2013. júl. 26. 18:56
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát mindenki azt töm a gyermekébe, amit akar. Én azon a véleményen vagyok, hogy ehet még az életben annyi nyalókát, tejszeletet rudit és efféle sz@rságot, legalább az első éveiben kapjon minőségi ételeket. Ráér ezekkel ismerkedni. Nekem durva a babkocsiban ülő egyéves kezében egy egész rudi vagy zacskónyi édes keksz. Én senkit nem szólok le, de én nem így csinálom.
2013. júl. 26. 20:59
 14/16 Pocak85 válasza:
3 év telt el a kérdés óta.Most lettem anyuka és barátnőm kijelentette az ő gyereke semmilyen formában nem fog kapni cukrot.Se teába se sehogy. Meg csokit sem fog kapni sosem. Kérdem én akkor majd mindent tiltani fog amit ő rossznak gondol? Szerintem nincs azzal semmi baj ha a gyerek eszik cukorkát, csokit de mértékletesen. Ne aggódj ha még mindig ezen gondolkozol te gyermeked te tudod mi a jó neki.
2017. máj. 3. 08:49
 15/16 anonim ***** válasza:
Pocak, ha most lettél anyuka, akkor gyorsan pótold az ismereteidet! 1 alattinak semmilyen édesség, cukros üdítő, nasi nem javasolt.
2017. máj. 3. 13:01
 16/16 anonim ***** válasza:

Nagyon is helyes a barátnőd meglátása, ameddig csak lehet, távol kell tartani a kicsiket a nasiktól. CSak elvezsi az étvágyukat. Nem egy anyuka sírt már itt, h rászokatta a kisgyereket a sok butaságra, azóta nem kell a főtt étel. Volt a szörpös anyuka, akinek a gyereke egész nap szörpért sírt. Először csak ebéd után kapott, utána ebéd előtt, aztán közben, helyett, játszótér után, stb és az lett a vége, h az egész nap alkudoznak, h akkor most kaphat-e szörpöt a gyerek vagy sem.

Ők még nem értik meg, h ez nem egészséges. Butaság azt hinni, h jaj, majd mindig csak egy picit adok neki és ez működni fog. Az a baj, h a gyerek az édességből egyre többet akar és nagyon nehéz leszoktatni.

Amint közösségbe kerül, rengeteg édességgel fog találkozni. Hagyjátok meg az első pár évet az egészséges dolgoknak, hiszen most alapozzuk meg az ízlésüket, az ételekhez való viszonyuk most alakul ki.

Nem vagyok én a csoki ellen, de nem kisgyereknek való.

Az enyém 2 éves lesz, nem kapott még semmi nasit, rágcsát. Kap az itthon sütött kalácsból, ehet a péksüteményemből, ha szeretne. CSak vizet iszik, csak azt ismeri. Nincs édes kakaó, tea, gyümölcslé, puding, rudi és a több üres, értéktelen kalória.

2017. máj. 3. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!