Miért olyan nagy szám manapság a két vezetéknév?
Olvastam itt egy kérdést, azért fogalmazódott meg bennem...
Csomóan azt írjátok, a kötőjeles vezetéknév kiszúrás a gyerekkel. Másik kérdésnél meg, ahol a keresztnevet nem tudják eldönteni, javasoljátok a 2. nevet. Hát de akkor ugyan úgy 3 neve lesz...
Én nem értem meg, miért olyan nagy szó, hogy anya-apa nevét megkapja a gyerek. Miért vagyunk olyan vaskalaposak?
Mert nem másért szólták itt le (szerintem), mint a megszokás miatt, hogy csak apa nevét kapja. De ha a keresztnévnél az a megoldás, hogy két neve legyen, vezetéknévnél ez miért nem lehet opció?
( a jövőben én is így szeretném majd, így megértem a kérdezőt, mondjuk nálam még apa sincs, nem ám baba... :) )
Azért, mert ebben az országban mostanában divat mindent utálni, ami más, mint ami 100 éve volt.
Utálunk mindent, ami új, ami eltér a megszokottól, amivel nem olvadunk be birkaként a tömegbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!