Miért vagy miért NEM adnád ezeket a neveket?
Anna, Hanna, Jázmin, Csenge, Zoé, Lili/Lilla/Lilen stb., Eszter, Boglárka, Viktória, Abigél, Veronika, Alexandra, Júlia, Lívia
Bence, Levente, Máté, Balázs, Botond, Ádám, Áron, Attila, Richárd, Martin, Olivér
Hanna, Csenge, Zoé, Lili, Boglárka, Alexandra nagyon tetszik.
Anna, Abigél, Júlia, nekem öreges, a többi alapból nem tetszik.
Máté, Ádám, Olivér tetszik. Az én fiam is Ádám. A többi nem szimpatikus.
Annát,Viktóriát,Mátét max 2. névnek,Hanna,Jázmin,Zoé,Lili,Bence,Levente,Ádám tetszik de Dunát lehet belőlük rekeszteni.
A többi nem tetszik egyátalán.
Ami tetszik és még adnám is, mert szép: Anna, Hanna, Lili, Lilla, Boglárka, Alexandra, Bence, Levente, Balázs, Olivér (kedvenc).
Jó nevek, de nem adnám gyermekemnek: Jázmin, Viktória, Veronika, Júlia, Lívia, Botond, Ádám, Áron, Attila.
Amitől a hideg is ráz: Csenge, Zoé.
A többi teljesen semleges, de inkább a nem tetszik felé húznak.
Anna, Hanna, Boglárka, Abigél, Júlia, Lívia lánynevek tetszenek, mert jó a hangzásuk, engem nem zavar, ha gyakori valamelyik. Jázmin, Zoé, Veronika, Lilen nevek nem tetszenek, számomra kicsit idegenek. Csenge, Lilla, Lili, Viktória, Alexandra nevekhez sajnos olyan embereket fűzök, akiket nem annyira kedvelek.
Fiú nevek közül a Levente, Botond, Attila neveket adnám, mert tetszenek. A Máté név semleges számomra. Bence, Balázs, Ádám, Áron, Richárd nevekhez is embereket fűzök, emiatt nem szívesen adnám. Martin és az Olivér név nem tetszik. De igazából egyik név sem csúnya, hogy ne lehetne a gyereknek adni. :)
Adnám:
Hanna (így fogják hívni a kislányunkat, lassan születik): Tetszik, hogy egyszerű, mégis egy energikus, életrevaló, belevaló lányt tudok elképzelni Hannának.
Lilla: Nagyon szép a hangzása.
Viktória: Legjobb barátnőmet így hívják. Esélyes név volt. Egyszerű, klasszikus és nőies nv.
Lívia: Szintén esélyes volt.
Júlia: Páromnak nem tetszett, de szóba jött. :)
Nem adnám:
Anna, Csenge, Zoé, Boglárka, Abigél, Veronika, Alexandra: Nem tetszik a hangzásuk.
Jázmin, Zoé, Eszter: Van a családban, ismeretségi körben.
Adnám:
Olivér
A többi fiúnevet nem, mert vagy van a családban (Bence, Máté, Martin) vagy nem tetszik a hangzása, esetleg negatív élmény miatt. (Ádám)
Szerintem nagyon szép neveket válogattál össze. Köztük van az édesanyám, az én (saját korosztályomban ritka), és az egyik unokahúgom neve is.
Amit én kevésbé adnék, az
lány: Zoé, Eszter, Viktória, Veronika
fiú: Botond, Áron, Richárd
az ok pedig, hogy ezek kevésbé tetszenek, mint a többi.
Az, hogy egy név gyakori engem nem zavar.
Lili, Boglárka, Máté, Ádám, Viktória, Alexandra tucatnév, ezért sem tettszik, meg amúgy sem. :)
Zoé, Csenge, Eszter, Abigél nem tettszik.
Bence, Levente, Botond, Áron, Richárd nem tettszik.
Júlia, Lívia: ezt egy idősebb hölgynél tudom elképzelni.
Nekem a kedvenc nevem a Lilla, ez N.O 1
Továbbá szép név az Attila, Balázs, Olivér és a Martin.
Anna, Hanna, Eszter és a Lili/Lilla: aranyosak,szerények
Jázmin, Csenge, Zoé, Lívia: beképzeltek
Viktória, Boglárka, Abigél, Veronika: bunkós
Alexandra:butácska
Bence,Máté, Balázs, Ádám, Attila, Richárd: aranyos,jófej,vicces
többiek:nekem nem tetszenek
(ezeket mind ismerőseim alapján írtam, szóval nem másokat akarok megsérteni:) )
Hanna, Jázmin, Alexandra, Lilla, Lívia, Attila, Áron, Martin, Richárd szép nevek.
A Zoé és Lili nekem nagyon komolytalanok. Szerintem felnőtt korára még becenévnek is szégyellné.
A többi átlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!