Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mondjam inkább azt, hogy...

Mondjam inkább azt, hogy becsúszott és akkor nem kérdezősködnek?!?!

Figyelt kérdés

A munkahelyemen elítélik a fiatal babavállalást,én 24évesen leszek anyuka. Még nem jelentettem be,hogy babát várok,nem tudja senki,de a legutóbbi terhes munkatársam bejelentésének után tudom,hogy mit gondolnak... Én pedig nem akarok magyarázkodni,főleg nem egy számomra örömteli témáról. Albérletbe vállaljuk a babát és szerintük ez is felelőtlenség. Tudom,hogy nem kéne foglalkoznom vele,de nem megy...

Mit tegyek? :(

2013. júl. 23. 23:00
1 2
 11/16 zabmester ***** válasza:
Szerintem tojd le őket magasról. Én legalább is ezt tenném, de ez én vagyok :) Engem nem zavarna, hogy mit "ítélnek el" (mi ez, bíróság? na ne már, hogy majd még ők ítélkeznek), nem kislány vagy, hanem 24 éves, felnőtt nő. Ha sokat nyaggatnának, én tuti azt is megmondanám, hogy nem nagymamakorban akartam szülni. Neked most van itt az ideje, ennyi. De mondom, ha neked ez kellemetlen, az más dolog, ez csak az én véleményem, én ezt tenném, engem nem szokott zavarni, ha pusmognak rólam.
2013. júl. 24. 10:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia! Azokkal értek egyet, akik azt javasolják, hogy meg kell tanulnod letojni, mit gondolnak a többiek, mit mondanak majd a hátad mögött. Ráadásul pontosan tudod is, mit fognak gondolni/mondani, és tudod, hogy nincs igazuk, szóval élvezd az életed, ne akarj mindenkinek megfelelni!

Lehet, hogy nem is baj, ha most felvértezed az ilyen beszólások ellen magad, mert tapasztalatom szerint, ha az embernek gyereke van, akkor még többet kap mindenfelől, és nagyon meg kell tanulni szelektálni a vélemények között. (Ott kezdődik, hogy mindenki nagyon okos lesz, hogy a gyereknek mikor/hogyan/mennyit kell aludnia/ennie/kakálnia, vagy pl. ha kis korkülönbséggel szülsz majd kistesót, akkor azért szólnak be, ha túl naggyal, akkor azért… :)

Fogd fel ezt egy „lelkigyakorlatnak”, ami felkészít a „boldog anyaság” árnyoldalaira: a „Nagyon Hozzáértő Nőkre”, akik kéretlenül is tanácsot adnak és bírálnak. :)

2013. júl. 24. 11:07
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm,megpróbálok majd lepergetni rólam minden furcsa nézést,véleményt. Szomorú egyébként,hogy itt tart a világ.. már bocsánat a közhelyekért.
2013. júl. 24. 17:01
 14/16 gungasam ***** válasza:
100%
A saját életem példájából kiindulva: a nejem 22 évesen szült először és albérletben laktunk.Ennek 36 éve.Ma a fiaink felnőttek és mi egészséges,összetartó, egymásba feltétel nélkül bízó család vagyunk. Ilyet nem lehet negyven évesen elkezdeni.Csakis a közös tehervállalás kovácsolhatja így össze a szerető családtagokat. Ha gyerekek beleszületnek a készbe nem becsülik meg azt annyira mintha átélik a felépítését.Ugyanakkor a szülők vének lesznek ha elszalasztják a fiatalkori család vállalás örömeit.Lehet, hogy bölcsebben lesznek szülők de tapasztalatuk egy grammal se lesz több.
2013. júl. 30. 13:20
 15/16 anonim ***** válasza:

En mimdig mindenkinek a szemebe mondom a velemenyem, a helyedben en ugy kozolnem a kollegakkal, hogy tudjak, neked ez igy jo. Es nem erdekelne, ki mit gondol.

Egyebkent nagyon meglepodtem, hogy a 24 olyan naggon fiatalnak szamit.

2013. aug. 7. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:

Micsoda világ, hogy szégyelni kell, ha valaki tudatosan tervezi a gyerekét!!

Mondjuk én pont a 30-35-ös korosztály vagyok, de engem is lehülyéztek...

Nem értem, hogy az miért jobb, ha becsúszik... az sem szégyelni való, de én inkább tervezés párti vagyok. Márcsak a baba egészsége miatt is (pl. már tervezéskor szedtem magzatvédő vitamint, nem ittam, nem dohányoztam.)

2013. aug. 8. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!