Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valaki segítene? 2 hét múlva...

Valaki segítene? 2 hét múlva megszületik a gyermekem és szeretném, ha az apa gyerektartást fizetne?

Figyelt kérdés
Az apával egyszer voltunk együtt, de amikor kiderült, hogy terhes vagyok, úgy döntöttem, hogy vállalni fogom egyedül. Nem tudtam volna végigcsinálni az abortuszt lelkileg...Semmiben nem támogatott terhesség alatt, de nem is ez a lényeg, a gyerektartás viszont kutya kötelessége úgy gondolom, függetlenül attól, hogy hogyan viszonyul a gyerekhez. Ha tehetném, soha az életben nem is hallanék felőle, de csak agyerek miatt nem leszek önző, ami jár neki, azt ki fogom harcolni. Ha bíróságra viszem az ügyet, milyen esélyeim vannak?

2013. júl. 19. 21:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
72%

Ebben az esetben csupan a kapcsolati eleted mukodeset lehet okolni, elvegre ha az ember szexel, akkor nem art gondolni ilyen esetre is... es egy 1 honapos kapcsolat nemigen felel meg a celra... de vegeredmenyben igy leirva mar nem tartalak annyira sarlatan harpianak:D es mielott megsertodnel, ezen, bocsanatot is szeretnek kerni a nyerssegert

De

Tovabbra is a felelotlenseg miatt vqn, csak most mas a sz3mpontja

Viszont balszerencsesen jott ki...

Kezdted volna ezzel, megsporoltuk volna az elozo 2 oldalt;)

Ha a ficko elobb tamogatott, majd az abortuszhatar utan megis elhagyott, az mar tenyleg kibszas.... amugy abortuszellenes vagyok, de ez mindegy:D

Igs mar azrrt jigosabban hangzik a gyerektartas... bar az egyedul vallalast akkor se hangoztasd nagyon

2013. júl. 20. 22:39
 22/26 A kérdező kommentje:

Köszi kedves utolsó, nem sértő, mert megértem, akik emiatt elítélnek és tudom, hogy én is hibás voltam nem is kicsit. De tanultam belőle, és szeretném tisztességesen felnevelni, ha már így alakult.

Amúgy apuka havi szinten változtatja a véleményét, volt, hogy hallani sem akart felőlünk, volt, hogy követelte magának, hogy bizony ő is a gyerek szülője és nekem ha tetszik, ha nem ő részt fog venni az életünkben. Amikor viszont arra kitértem, hogy ez anyagilag is a felelőssége, akkor egyből visszakozott. Ő sajnos úgy gondolta, hogy majd néha vesz a gyereknek egy cumit vagy egy csomag pelenkát, pár havonta amikor eszébe jut, megnézi pár órára és kész, Én viszont ebbe nem mentem bele, éppen ezért is kell bírósághoz fordulnom, mert ha mi nem tudunk megegyezni, majd külső segítséggel kénytelenek leszünk. Sajnos ebben az is közrejátszik, hogy biztos vagyok benne, hogy pár év múlva így is úgyis felbukkanna az életünkben, és nem akarom ugyanezt a harcot időről időre megvívni vele, mert az senkinek nem jó..

Ui.: az apuka egy 36 éves egyedülálló férfi, aki eddig is teljesen felelőtlenül élte az életét, ezután is úgy fogja, de higgyétek el, én vagyok az utolsó, aki ilyen apát szeretett volna a leendő gyermekének. Ha az élet így hozta, akkor próbálom a szituból még a lehető legjobbat kihozni. Nem gyűlölöm, de megvetem a viselkedése miatt, ahogy beszél rólam és a gyerekről stb. de az már az én gondom.

2013. júl. 20. 22:48
 23/26 anonim ***** válasza:
83%
ha ezt így leírod az elején, nem kapsz kétoldalnyi választ egy MÁS SZITUÁCIÓRA!
2013. júl. 22. 08:43
 24/26 anonim válasza:
42%
Felelőtlenek voltatok mind a 2en, de főleg Te! Most gondolj bele egy férfi minek akarna egy gyereket amikor az anyját nem is szereti?! Ez a te döntésed, hogy megtartod, neveled ahogy tudod.
2013. júl. 23. 22:45
 25/26 anonim ***** válasza:
74%

Elolvastam a válaszokat, és megdöbbentem. Nem értem, egyesek kinek képzelik magukat? Olyan könnyedén ítélkeztek, mintha ti aztán tökéletesek lennétek, akik nem tévednek, vagy hibáznak... Szánalmas. A kérdező nem egyedül csinálta azt a gyereket, így a felelőssége pontosan annyi, mint a másik félé. Ja, hogy úgy döntött, nem veteti el? Ha azzal jött volna ide, hogy el akarja vetetni, már gyilkos lenne, de ha nem öli meg akkor egy szánalmas felelőtlen, aki kitolt szegény szerencsétlen pasival? Ugyan már, a pasinak se tartott nyilván senki fegyvert a fejéhez, és neki se lett volna túl bonyolult gumit húzni a szerszámára, így elég álszent dolog csak a nőt hibáztatni.

KÉrdező, első körben a baba apjával beszélj, ha meg tudtok állapodni egymással, akkor kihagyható a jogi út. Ha nem, akkor keresetet kell beadnod a gyermektartás megállapítása iránt, és onnantól eljár a bíróság, megállapítja az apaságot (ha az exed elismeri magáénak a gyereket, akkor egyszerű menet lesz, ha nem, akkor dns vizsgálatot fog elrendelni, amit az apuka fog fizetni (amennyiben beigazolódik, hogy valóban ő az apa, ha negatív a teszt, akkor te fizeted)

És a gyerektartás valóban a gyereknek jár, nem az anyukának, és mivel ketten csináltátok, a felelősség is kettőtöké.

2013. júl. 26. 11:24
 26/26 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm a korrekt és nagyon hasznos választ!
2013. júl. 30. 01:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!