Adnád a lányodnak ezeket a "különleges" neveket?
Ha nem, miért nem? Melyik a legvállalhatatlanabb? Melyik a legszebb?
Adala, Adina, Ariadné, Ariana, Bara, Cezarin, Dalla, Ékes, Glória, Héla, Heléna, Jana, Kalliopé, Lilit, Lizandra, Mályva, Marietta, Verona, Árven, Véda, Niké, Geszte

Egy Glóriát ismertem gyerekkoromban, olyan volt, mint egy angyal - gyönyörű, szabályos arca volt, szőke, loknis haja, és állandóan mosolygott. :)
Amúgy van a felsoroltak közt szép hangzású, de nem adnám egyiket sem, nekem túl "különlegeskedő" mind.
Köszönöm a válaszokat! Ariana lesz, ha minden igaz. :)
(Utolsó, sajnos tévedsz. Nézd meg az anyakönyvezhető utónevek listáját!)

Nekem a Heléna tetszik a legjobban ezek közül. De az Ariana se rossz. A többi az nem tetszik.
Az Adala az túl erőltetett szerintem. Inkább akkor Adél.
Adina helyett Edina.
Az Ariadné olyan mint "Ariad férje". Emiatt nem.
A Bara kicsit se szép.
A Cezarin fiús.
Dalla majdnem Dallas.
Az Ékest azt semmikép. Keresztnévnek borzalmas de vezetéknévnek jó!
A Glória nekem eléggé egy latin-amerikai szappanoperás névnek tűnik.
A Héla nem tudom miért de nem tetszik.
A Jana egy márkanév.
A Kalliopé túl istennős és mellé túl görögös is.
A Lilit "t" nélkül jó lenne. A Lili az szép de a Lilitet elcsúnyítja a "t" végződés.
Lizandra helyett jobb a Liza.
A Mályva azért nem mert egy édességről nem kellene elnevezni őt.
Marietta sokaknak tetszik. De nekem nem tetszenek az olyan lánynevek amelyikbe két "t" van. Szerintem elcsúnyítja a nevet mindig. Ráadásul hasonlít a Máriához ami szerintem nem szép. Így emiatt a Marietta se tetszik.
A Verona meg azért nem mert az egy olasz város....
Az Árven fiús. Helyette inkább Árvácska.
A Véda meg nekem azért nem teszik mert mikor először meghallom akkor először "Zséda" jut eszembe.
A Niké két ok miatt nem:
-mert hasonlít a Nikolettre és a Nikolra ami nekem kicsit sem tetszik.
-Másodrészt istennős nagyon. Meg amúgy Niké a győzelem istennője volt és emiatt nagyképűsködős is.
A Geszte fiús és olyan mint a Gesztenye.

Előző vagyok. Észrevettem hogy egy hibát ejtettem ebben a mondatban:
"Az Ariadné olyan mint "Ariad férje". Emiatt nem."
Most kijavítom! nem férje hanem felesége! :D

Vég Lizandra
Vég Marietta
Szerintem mindenféleképpen valami hosszabb legyen a keresztnév, ha már a vezeték rövid. Nekem csak ez a kettő tetszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!