Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány évet kell dolgoznom...

Hány évet kell dolgoznom minimum, hogy baba után gyest kapjak?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, még csak a majd szeretnék kategóriába tartozom :) 25 évesen szeretnék, babát, ez a célom :) Most viszont pályakezdő munkanélküli vagyok :( Mennyit kell dolgoznom minimum, hogy kapjak valamiféle "segélyt" ha szülni fogok?Tudom, kicsit hülyén tettem fel a kérdést, de remélem értitek mire gondolok..Szóval, hogy ne csak a párom dolgozzon, hanem hogy én is kapjak valami minimális pénzt, amíg otthon vagyok.Remélem találni fogok munkát hamarosan :(
2009. okt. 19. 23:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
gyes úgy tudom alanyi jogon jár. gyedet csak akkor és addig kapsz amíg előtte volt munkaviszonyod, de max 2 év. de lehet ez kormányváltás után változni fog úgyhogy még 3 év alatt bármit változtathatnak.
2009. okt. 19. 23:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a gyes alanyi jogon járó juttatás. Ez azt jelenti, hogy minden kismama megkapja a szülést és igénylést követően.
2009. okt. 20. 00:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Óh, értem, ezt nem tudtam :) És az mennyit jelent?Vagy hogy működik, mikor kell igényelni?egy ismerősöm most vár babát 19 éves :)Hátha ő sem tudja...
2009. okt. 20. 00:33
 4/9 A kérdező kommentje:
vagyis itt most utánna olvastam, de ebből azt veszem ki, hogy beteg gyerek esetén jár..vagy ikrek..huh..megint nem értem :S
2009. okt. 20. 00:37
 5/9 A kérdező kommentje:
ja, jólvan, semmi :) értem már :)
2009. okt. 20. 00:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

OK, tehát a baba születése után igényled, mindenkinek jár 2 évig és jelenleg kb. 25.000 Ft, de változhat, a minimálbértől függ mindig az összege.

Ha dolgozol 1-2 évet, akkor már nem csak gyes, hanem tgyás és gyed is fog járni, ami a béred 70 %-a, tehát jóval több a gyesnél. Amennyit dolgozol előtte, ugyanannyi ideig jár a tgyás és gyed, tehát ha 1 évet dolgozol, akkor 1 évig, ha 2, avgy több évig dolgozol előtte, akkor 2 évig fog járni a tgyás 8első fél év), majd a gyed (maradék 1,5 év).

Szólj, ha van még kérdésed.

2009. okt. 20. 07:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Jajj, köszönöm, nagyon aranyosak vagytok :) most írtam az ismerősömnek, ő babát vár, és sajnos ő sem tud semmit, hogy hogy működik, meg hol kell igényelni, szóval legalább neki segítek kicsit :D!
2009. okt. 20. 10:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
2009. okt. 20. 11:55
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm! minden válasz hasznos :)
2009. okt. 20. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!