Gyed alatt hogy tartod magad szinten a szakmádban? Mennyivel a munkába állás előtt érdemes aktualizálni, felfrissíteni a szakmai ismereteket ha a szülés előtti munkahelyre megyek vissza?
Figyelt kérdés
olvasni, interneten követni elég? dolgozni nem akarok, meg nem is hiányzik, de érzem, hogy felejtek....2013. júl. 11. 22:18
1/5 anonim válasza:
Szerinte elég előtte 1-2 hónappal nekiállni, bár attól is függ, milyen terület. Az enyémre pl. nem kell rákészülni, én csak nyelvet akarok majd tanulni.
2/5 Disi válasza:
Én bankban dolgozom, most megyek vissza hónap végén. Le kell tennem 3 vizsgát már augusztus elején, ebből egy hatósági vizsga nem bank specifikus. Én is sokat felejtettem, hihetetlen mennyire átprogramozódik az ember agya :). De ez így nem is igaz, mert most hogy gyakorlom a teszteket nagyon sok minden visszajön. Már ami nem változott meg az elmúlt bő 2 évben és hát abból is van elég. Bízom benne hogy gyorsan visszarázódom. Tanulni én sem akartam korábban, ki kell használni ezt az önfeledt időt, olyan gyorsan elrepült.
3/5 anonim válasza:
Nekem majd nagyon rá kell állnom. 2 éve vagyok itthon, még kb 1.5--rt maradok. 3 törvénnyel dolgozunk, ebből 2 nagyon megváltozott tavaly... Előtte 1-2 hónappal nekiállok.
4/5 anonim válasza:
Attól függ, mi a szakmád. Ha pl. informatikai jellegű, akkor kénytelen vagy folyamatosan képezni magad, de ha nem fejlődik ennyire gyorsan, akkor elég követned távolabbról. Én elvégeztem egy felsőfokú szakirányú továbbképzést, most lesz 2 éves a lányom.
5/5 anonim válasza:
Nekem az is nagyon sokat segített az itthon töltött idő alatt, hogy a kollegáim és a felettesem mindig küldtek olvasni anyagokat (összefoglalókat, ppt-t stb.) Nem kötelező jelleggel, hanem azért, hogy képben legyek, mi történik a cégnél.
Nekem ez nagyon hasznos volt- néha egy-egy hosszabb emaillel kiegészítették az aktuális háttérinfókkal, illetve beletettek levelezésekbe vagy továbbították nekem.
Ha normálisak a kollegáid, a tervezett visszamenetel előtt már akár lehet ilyet is kérni, persze munkakörfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!