Tényleg önző vagyok, ha nem vállalom a kis
korkülönbséget?
Figyelt kérdés
A lányunk 1 éves lesz, én még nagyon nem érzem kész magamat egy újabb babára.
De anyósom, anyukám és a férjem nagyon mondják, hogy márpedig minél előbb jöjjön a következő, lehetőleg még idén essek teherbe. Most hétvégén összevesztünk anyósommal és a férjemmel, anyósom a fejemhez vágta hogy egy önző dög vagyok, mert mindenkinek az lenne a legjobb ha minél előbb újra szülnék, de én a saját kényelmem miatt tönkreteszem a családom boldogságát.
Ez hülyeség, a kis korkülönbség nem garancia semmire, sok testvért ismerek 1-2 éves különbséggel és egyáltalán nem jó a kapcsolatuk, gyerekként sem volt. Persze nem mindenkinél, de sok ilyen van. Ráadásul egyik pici, másik kicsi, nincs idő rendesen kiélvezni egyikkel sem a babázást. Ha Te nem érzed még úgy, hogy itt az ideje, senkinek semmi köze hozzá. Annak tényleg sok értelme lenne, ha két kicsi mellett lenne egy frusztrált anyuka.
2013. júl. 4. 10:31
2/17 anonim válasza:
Mert anyósnak igen sok köze van a dologhoz..... Én biztosan elküldtem volna melegebb éghajlatra.....
Szomorú,ha ezen múlik a család boldogsága.
2013. júl. 4. 10:31
3/17 anonim válasza:
Nem önzőség. De a gyerekeknek jobb ha csak 2 év van közöttük. Nálunk 3 gyerek van, ekkora különbséggel. Egy füst alatt túlestünk a pelenkázáson, és ők is tudta jól játszani egymással. Igaz, egyiküket sem kényeztettük el.
2013. júl. 4. 10:33
4/17 anonim válasza:
Megmondanám az anyósnak, hogy ez közös döntés kell, hogy legyen. Ha te nem állsz készen egy újabb babához, nem szabad csak mások akarata miatt bevállalni.
2013. júl. 4. 10:34
5/17 anonim válasza:
"mindenkinek az lenne a legjobb"-és a drága mama szerint ki az a mindenki???? biztos sokkal jobb lenne a gyereknek is meg a férjednek is, ha állandóan feszült és fáradt lennél.
Akkor vállalj még egy babát, ha tényleg akarod és tényleg kész vagy rá. Neked kell otthon lenni vele/velük!
A drága mama meg ne foglalkozzon mással, csak azzal hogy kényeztesse a meglévő unokáját!
2013. júl. 4. 10:34
6/17 anonim válasza:
Öcsém és köztem majdnem 5 év van. Jó testvérek vagyunk, számíthatunk egymásra. Férjem és nővére közt alig 2 év van. Mindig féltékeny volt a nővére, hogy ugye férjem volt a kisebb, vele foglalkozott jobban az anyja. Ma már normális a viszony köztük, de nincs meg az a nagyon jó testvér viszony. 1 éves lesz a fiam, dehogy akarnék én még egy gyereket most:) Előbb megvárom, hogy 3 éves lesz, elmegyek dolgozni, és majd csak azután:)
2013. júl. 4. 10:39
7/17 anonim válasza:
11, 8, 2, évesek a gyerekeim és imádják egymást
szal nekem bejött h nagyobb a korkülönbség én is kipihentebb voltam
szerintem ne engedd h beleszóljon az anyós és a pároddal ülj le és beszéld meg h az anyósnak semmi köze hozzá, és te még nem vagy kész egy másik gyerekre, ha kész leszel akkor szólsz, de ne lepődjön meg ha egyke marad a gyerek ..... mert hát te magatoknak szülöd a gyereket és nem anyósnak !!!
2013. júl. 4. 10:45
8/17 anonim válasza:
Ritkán sül el jól a kis korkülönbség. Én minimum 6 évet hagyok a kettő között, hogy mire a pici születik, a nagy már értelmes legyen annyira, hogy meg lehessen vele beszélni alapvető dolgokat: pl hogy nem azért foglalkozunk többet a picivel, mert őt jobban szeretjük. stb... Mondjuk én az elsőt (és eddig egyetlent) korán szültem, mire a másodikat szeretnénk még csak 26 leszek.
2013. júl. 4. 10:51
9/17 anonim válasza:
Ezt nem lehet erőltetni, anyósodnak semmi köze hozzá, úgy csináljátok, ahogy neked és a férjednek megfelel. (Mindkettőtöknek.)
2013. júl. 4. 11:13
10/17 anonim válasza:
ezt neked kell eldönteni hogy mikor állsz készen rá nem pedig anyósodnak és a férjednek. mi is úgy tervezzük hogy 2-3év kórkülönbség meg legyen a kis tesó érkezéség. anyósomnak nem is mondtuk még hogy szeretnénk még egyet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!