Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sajátos nevelési igényről hol...

Sajátos nevelési igényről hol lehet beszerezni igazolást (családihoz)?

Figyelt kérdés
2013. júl. 3. 20:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Az illetékes Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottságnál.
2013. júl. 3. 20:48
 2/10 anonim ***** válasza:
Az a kérdés, milyen jogon SNI-s. Látássérült, hallássérült, mozgássérült, autista, értelmi sérült, diszlexiás, hiperaktív stb. Az adott problémával foglalkozó szakértői bizottsághoz kell fordulni. Legegyszerűbb, ha felhívod a lakhelyed szerint illetékes nevelési tanácsadót, ők biztos meg tudják mondani.
2013. júl. 3. 21:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Én lányom is SNI-s és nem kaptam meg rá az emelt családit. Szerintem függ, hogy mire az. Nálunk dyslexia van.
2013. júl. 3. 22:18
 4/10 anonim ***** válasza:

bizottságtól, végig kell csináltatni az összes vizsgálatot a bizottság által és ha úgy ítélik meg, akkor ők adják ki az sni-t.

na meg ha arra jár az emelt csp akkor azt is ők adják ki

2013. júl. 3. 22:30
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem Sni-re adják az emelt családit, hanem tartós betegségre vagy SÚLYOS fogyatékosságra.

Ha bármelyik lenne a gyereknél, akkor te arról tudnál.

2013. júl. 4. 06:41
 6/10 A kérdező kommentje:
Diskalkulia(számolási nehézség).Ezt már megállapította a nevelési tanácsadó, már régen, de eddig nem tudtam, hogy ez a családi pótléknál számíthat.Tegnap találtam rá véletlenül egy szabályzatban, hogy a különféle "diszesek" -nek is járhat 20 éves koruk betöltése után a családi pótlék, ha folytatják a tanulmányaikat!
2013. júl. 4. 12:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Nektek nem fog járni.
2013. júl. 4. 14:38
 8/10 anonim ***** válasza:

Elmúlt 20, tanul még és nem kapsz utána családit?

Ha így van, akkor menj a nevtanba vissza, hogy utaljanak be a szakértőibe, aminek a várakozási ideje minimum egy év és ők fogják kiállítani a papírt egy vizsgálat után.

2013. júl. 4. 15:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Bár nem értem, hogy a nevtan miért nem küldött be idáig.
2013. júl. 4. 15:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha a nevelési tanácsadó adott nektek papírt arról, hogy dyscalkuliás, akkor nem SNI-s, hanem BTMN-s. És arra nem jár. Az nem úgy van, hogy a nev.tan automatikusan beutal valaki a szakértőibe.
2013. júl. 4. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!