Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósotok/anyukátok beleszólt...

Anyósotok/anyukátok beleszólt a gyermeketek névválasztásába?

Figyelt kérdés
Két gyerekem van. A fiam Botond, mikor mondtuk anyumnak mondta, hogy a gyerek az apja nevét kapja (Béla). De végül Botond lett. 5 év múlva a lányunknak a Lotti nevet adtuk, neki ez nem tetszett azt akrta, hogy az én nevemet kapja a lányom (Ilona). Most várjuk a 3.gyermekümket aki kislány lesz az Ella nevet fogja kapni. Anyukámnak nem tetszett, mert neki a Zsuzsanna név tetszik. Mi gyerekünk, mi döntsük el a nevét. Vagy nem így van?
2013. jún. 22. 17:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Fiamnál anyósom akart beleszólni, hogy a nagyapja nevét kapja. Megmondtam neki, hogy majd ha akarom azt kapja, nem kapta meg még 2. névnek sem.

Most a pocaklakónál a sógornőm próbálkozott, hogy neki melyik tetszik a kiválasztott nevek közül és hogy annak kell lennie. Vele közöltem, hogy szüljön egy gyereket és adja neki azt a nevet, de a sajátomnak had válasszak én. Így is lett, olyan nevet fog kapni ami nem is szerepelt a listában :D

2013. jún. 22. 21:57
 12/15 anonim ***** válasza:
Párom családjában rengeteg László van és Katalin,anyósom oda van ezért a két névért,természetesen anyósom,és apósomnak is ez a neve,páromnak és a testvérének is.Mikor terhes lettem kardoskodtak a fiamnál is,de mi a párommal letisztáztuk 2. névnek kaphatja de nem úgy hívjuk,mikor beszélgettünk neveken anyósom az összes általam kedvelt nevet leszólta,mondtam is még jó hogy nem Ő ad nevet a gyerekeimnek mert mindegyik László vagy Kata lenne :) Ez a szülők döntése 100%ban senki másé.
2013. jún. 23. 00:18
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem anyósom szolt bele de mivel nem jutottunk dűlőre és páromnak is az tetszett amit mi választottunk így lett Melinda Veronika így anyósom is valamennyire bele törődött a dologba.
2013. jún. 23. 11:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem nem szóltak bele első baba fiú most két éves Márk Sándor. Most 16 hetes vagyok ha fiú akkor Patrik Ádám ha lány akkor Alíz Blanka lesz.
2013. jún. 23. 13:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Anyukám jobban beleszólt,mint anyósom.A kislány neve Mia lett volna,de könyörgött hogy ez ne legyen.Végül más lett,de az sem volt favorit,de talán csak a rokonok megjegyzései miatt.A kisfiam neve nem volt gond.

Habár apósom neve Sándor,annak apja és férjem is sándor és nem értette hogy a fiam miért nem az.

2013. jún. 23. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!