Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A tgyás mindenkinek jár, vagy...

A tgyás mindenkinek jár, vagy csak annak akinak van munkaviszonya?

Figyelt kérdés
2009. okt. 12. 19:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A tgyás biztosítási jogviszonyhoz kötött ellátás, lényegében (ha nem teljes egészében) ugyanazokat a feltételeket kell teljesíteni, mint a gyed esetében.

Jelenleg ez:

- a szülés megelőző két évből legalább 180 biztosítási jogviszonyban töltött nap,

- a biztosítási jogviszonynak élőnek kell lennie.

Jár tgyás ha:

- a munkaviszony megszűnését követő 42 napon belül születik a baba,

- biztosítási jogviszony megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz ideje alatt vagy annak lejártát követő 28 napon belül születik a baba.

2009. okt. 12. 19:38
 2/6 anonim ***** válasza:
A tgyás munkaviszonyhoz kötött ellátás. Passzív jogon is jár akkor ha valaki rendelkezik a szükséges számú biztosításban töltött nappal és a munkaviszony megszűnését követő 42 napon belül szül.
2009. okt. 12. 19:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Munkaviszony kell elvileg hozzá! Az én nappali tagozatos hallgatói jogviszonyomat nem fogadták el hozzá!(Pedig biztositott vagyok és a suli fizeti is a TB_met!...
2009. okt. 12. 22:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Utolsónak üzenem, hogy a suli nem fizet semmiféle TB-t, hanem igazolja, hogy tanuló vagy és ezzel mentesülsz a TB fizetés kötelezettsége alól és mégis biztosított vagy. De fizetni nem fizet helyetted a TB kasszába senki.

Bocs, off voltam, csak kiigazítás.

2009. okt. 13. 07:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Utolsó!Állitólag fizeti,mert még a nyugdijba is beleszámit.De majd ha bementem kiderül!
2009. okt. 13. 22:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Utolsó (:-))

A nyugdíjba is beszámít és természetesen nyugdíjjárulékot se fizet utánad senki... Csak így szól a t., hogy beszámít, aztán punktum, de nem fizet be a nyugdíjkasszába pénzt helyetted senki.

2009. okt. 14. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!