Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik ezek a nyakláncok a babákon?

Mik ezek a nyakláncok a babákon?

Figyelt kérdés
Több ismerősömnél is láttam már képeken, hogy a pár hónapos-1-1.5 éves babáikon ilyen szűkebb nyaklánc van. Barna, sárga, fekete köveknek néznek ki, felfűzve. Fiúkon, lányokon egyaránt. Ez valami divat? Vagy van valami jelentése?
2013. jún. 18. 13:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Borostyánkő nyaklánc,elvileg fogzásra ajánlják!
2013. jún. 18. 13:05
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
Borostyán nyaklánc.Fogzásra is használják,de nyugtató hatása is van.
2013. jún. 18. 13:05
 3/12 anonim ***** válasza:
45%

Borostyán nyaklánc, fogzásra adják, mert segít. ÉN nem hiszek benne ráadásul veszélyesnek tartom.

10 hónapos kisfiú anyukája

2013. jún. 18. 13:06
 4/12 anonim ***** válasza:

fogzásra, borostyánkő asszem

csillapítja a fogzás tüneteit. Gyerekeimnek is volt hát náluk nagyon nem használt.

2013. jún. 18. 13:06
 5/12 anonim ***** válasza:
36%

Pff! És még a 21. századi ember a felvilágosult és babonamentes! :D

Bocs az offért

2013. jún. 18. 13:13
 6/12 A kérdező kommentje:
Azta, nem is hallottam még erről. Köszönöm a válaszokat! :)
2013. jún. 18. 13:14
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem meg csak divatból hordják. Én is vettem az első gyereknél, bár nyugodt jó alvó volt a lánccal is és anélkül is, nem hiszem hogy bármit számít, de aranyos volt.

A kicsiknél nem használtam, sokkal vadócabb természetűek, és veszélyesnek tartottam. A nagynál nem gondoltam ezt, ő tényleg maga volt a nyugalom. :D

2013. jún. 18. 13:25
 8/12 anonim ***** válasza:
76%
Nem csak balesetveszélyes, de még csak nem is szép. De ez az én személyes véleményem. A babonákban, kövek erejében, stb. nem hiszek. A fogzás fáj. Aki szerint ezt néhány megkövült gyantabogyó csökkenti .... no comment.
2013. jún. 18. 13:25
 9/12 anonim ***** válasza:
72%

borostyánkő nyaklánc.

Németországban a TB is támogatja (bizonyos biztosítások esetén) és az ottani magyarázat szerint a borostyán gyantás illóolaja van jótékony hatással a gyulladásra- ez a megállapítás természetgyógyászati adatokon és megfigyeléseken alapul.

Nem hinném azért, hogy babona, nekünk is volt, nem volt gond a fogzással és a legtöbb ismerősömnek sem, akik hordták. Szerintem nem balesetveszélyes. nem jobba, mint a lakás, egy ajtó, egy asztal lába stb. :)

Szép napot:

2013. jún. 18. 14:00
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Abban nem vagyok biztos, hogy csak babona lenne, lehet, hogy van hatása, de én nem merem használni, balesetveszélyesnek tartom.
2013. jún. 18. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!