Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogos barátnőm felháborodása?...

Jogos barátnőm felháborodása? Nem "szabad" ilyet mondani?

Figyelt kérdés

1,5 éves a lányom. Nagyon szeretek vele itthon lenni, főleg az utóbbi fél évben. Pár napja egy baráti összejövetelen ezt el is mondtam, hogy ez életem egyik legszebb időszaka, élvezem a mindennapokat. Persze néha fáradt vagyok meg vannak nyűgösebb napok, de még mindig jobb ha ő hisztizik mint mikor a főnököm tette :-) Ezt is elmondtam, nem csak a rózsaszín részt.

Egy barátnőm félrehívott, hogy milyen tapló vagyok hogy ezzel dicsekszem, ez a legtöbb nőnek megerőltető és nehéz időszak, tekintettel lehettem volna a többiekre.

5en voltunk ott nők, 4en anyukák. Nem hiszem el, hogy soha egyikük sem érez úgy, mint én. Az eleje nehéz volt, most jön majd a dackorszak, gondolom az sem lesz piskóta. De most ezt a korszakot élvezem.

Tényleg rosszat mondtam?

2013. jún. 13. 16:50
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Dehogy mondtál rosszat! Sőt, miért ne mondanád, ha így érzel! Miért baj, ha az ember őszinte?! Szerintem a barátnőd kicsit gáz. Én 3 kisgyerekkel vagyok itthon, és én is élvezem, a legkisebb 15 hónapos, és egyre jobb vele.
2013. jún. 13. 16:55
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Miért ne szabadna? Én is ezt az időszakot élvezem, lehet sétálni menni, ügyesen kommunikál. Vannak olyan napok, hogy legszívesebben a falba verném a fejem, annyira hisztis. Meg vannak olyan napok, mikor olyan mint a kisangyal. :)
2013. jún. 13. 16:55
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
Dehogy! Engem a barátnőd viselkedése döbbentett meg.
2013. jún. 13. 16:58
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Ő úgy tűnik inkább panaszkodni szeret, mint mosolyogva élni az életet és látni a pozitívumokat is. Vannak ilyen emberek. Egy összejövetel nem hiszem hogy a hülyeségre való bólogatást jelentené, hanem eszmecserét, tényleges és értelmes kommunikéciót, problémamegosztást, megoldáskeresést.

Vagy fáj neki, hogy te jól viseled, vagy az a baja, hogy te nem siránkozol velük együtt, így kicsit kilógsz a sorból.

2013. jún. 13. 16:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem tipikus semmin panaszkodó barátnők. Miért nem kérdeztél vissza de hát ha annyira rossz most, miért nem mész vissza dolgozni ahol annyira jó volt?
2013. jún. 13. 17:07
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

Ez egy hülyeség.

Mondjuk én pl. pont a totyogó időszakot nem élveztem, a terhességeimet se, a picibabásat igen, meg 3 éves kortól ahogy dumálnak azt imádom... de mind mások vagyunk, nekem ez jött be, másnak meg más..... Az se baj, ha valaki úgy érzi, hogy neki a fiúk kellenek, én viszont lányos anyuka vagyok.

Nem mondtál semmi rosszat, a barátnőd meg elég lüke.

2013. jún. 13. 17:31
 7/9 anonim ***** válasza:
88%
Irigy.
2013. jún. 13. 18:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez egy tipikus dolog, én is találkoztam már ilyennel, kb ugyanez volt a szitu, elmondtam, hogy kb ez a legszebb időszak az életemben, nagyon boldog vagyok így, nagyon élvezem az otthon létet a gyerekkel. Én is megkaptam, hogy mennyire tapló vagyok, mert ez másoknak milyen nehéz, hogy alig várják, hogy lemehessenek a boltba hogy végre emberekkel(!) tudjanak kommunikálni, hogy bezárva érzik magukat stb stb. Jellemzően azok az anyukák mondanak ilyeneket (és sajnos ők vannak többségben), akik valamilyen külső vagy belső kényszer hatására szültek, de nem igazán vannak felkészülve a feladatra, nehezen fogadják el, hogy egy baba/kisgyerek mellett nem lehet egész nap plázázni, bulizni, romantikázni.

Na és ebben az országban nagy divat panaszkodni, semmiségek és természetes dolgok miatt is, és undorodva néznek arra, aki ezt nem teszi, és örül annak, amije van.

2013. jún. 14. 07:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem mondtál rosszat és nem értem a barátnőd reakcióját,mindenki másképp éli meg,pl nekem a kedvenc részem a dackorszak előtt volt és reményeim szerint utána is az lesz,mindenki elmondhatja ha neki ez rossz vagy jó nem kell képmutatónak lenni,gondolom a barátnőd azért mondta mert úgy gondolta ezek után nem mondhatják el majd a problémákat.Nem tudom milyen természetű vagy és a barátnődet sem ismerem,nyilván nem fogom elmondani mi a bajom ha előtte valaki azzal dicsekedett neki minden szuper,mert úgy érezném lenéz,de ez csak akkor fordulhat elő ha nem barátnőkkel beszélgetek.Egy normális barátnői viszonyban mindent elmondunk egymásnak együtt örülünk a másik örömének,és ha a másiknak baja van akkor vigasztaljuk mellette állunk,gondolom elég felszínes lehet ez a kapcsolat ha probléma,hogy elmondod hogy érzel.
2013. jún. 14. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!