Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyes-gyed. Mi kell gyerekválla...

Gyes-gyed. Mi kell gyerekvállaláshoz ha nincs melóm?

Figyelt kérdés
Van egy szakmám érettségi nélkül amivel nem mentem még sokra eddig még csak 4órás munkába voltam bejelentve 6hónapra de más semmi.Hogy van ez a gyes-gyed...?Mit kaphat az ember lánya és hogy működik minden ha munkanélküli vagyok de nem jelentem be munkanélküli hivatalba?Lehet így babázni vagy nem érdemes?Már nagyon szeretnénk csak nem konyítok a témához sokat egyenlőre.Írjon aki bármit is tud!
2009. okt. 8. 11:40
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és az lemaradt hogy 22 éves vagyok tudom hogy ráérnék még de olyan nagyon szeretnék már:)
2009. okt. 8. 11:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Mi kell a gyerekvállaláshoz?

Egy megbízható partner a ki a gyerek apja lesz, neked pedig jó párod,

a partnernek egy állás, amivel eltartja a családját,

egy lakás ahová hozzátok,

Neked egy szakma, diploma amivel dolgozni mész majd,

ha nagyobb a gyerek....

2009. okt. 8. 11:59
 3/7 anonim ***** válasza:

A gyermeknek nagyon sok minden kell, főleg egy biztos háttér.

Amúgy ha most szülnél, akkor jogosult lennél a szülés után egyszeri anyasági segélyre, ez kb 65000 Ft. Szülés napjától pedig gyest és családi pótlékot kapnál. 25000+12200. Ezek mind alanyi jogon járnak, a gyes a bab 2 éves koráig.

Én azt tanácsolom, hogy keress munkát, és csak utána szüljél.

2009. okt. 8. 13:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is hasonló cipőben járok mint Te, mielőtt kiderült, hogy terhes vagyok előtte két héttel rúgtak ki (fránya létszámleépítés), aztán bejelentkeztem a munkaügyi hivatalba, ahonnan kaptam a segélyt, majd közölték velem, hogy felejtsem el a gyedet és a tgyást. El is keseredtem rendesen, de nem adtam fel, bementem az oep-hez, és megkérdeztem, hogy is van ez. Szept. 10én megszületett a kisfiam, beadtuk a papírokat, mert jogosult vagyok a tgyásra, mert folyamatosan járt ellátás, a munkaügyi által. Majd ahogy letelik a gyás, utána igényelhetem a gyedet is, mert arra is jogosult vagyok.

Én azt ajánlom neked, hogy Te is menj be az oep-hez és érdeklődd meg, hogy mire számíthatsz, illetve ha nem lesz munkahelyed akkor jelentkezz be a munkaügyi központba.

Sztem nem túl korai, hogy babázni szeretnél, én 23 éves vagyok, és én is nagyon szerettem volna már babázni, csak rosszul jött ki a lépés a munkahelyemen :(

Üdv: Monika

2009. okt. 8. 13:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Az aggaszt hogy ha nem jön be valami munka akkor biztosan nem tudok mit kezdeni.Olyan rossz hogy az embernek nincs mit tennie pedig nagyon szeretne.Teljesen belefáradtam már az egészbe.De biztosan sokan vannak így.Párom húga most várandós a második gyerekkel és simán bevállalják.Pedig még egyenlőre lakásuk sincs csak vándorolnak 2jük anyukái között.Ha netán most határoznánk el magunkat párommal,vagy becsúszna véletlenül,vajon meg adhatnánk mindazt adni a gyerekemnek amit szeretnénk?Páromnak idény munkája van kőműves.Ez azt jelentené hogy egész tavasztól kuporgatnunk kellene hogy télen fenn tarthassuk magunkat?
2009. okt. 8. 14:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Ne haragudj hogy ezt írom mert egyáltalán nem rosszindulatból teszem, de jó nagy felelőtlenség lenne gyereket szülnöd. Szerintem vagy a párodnak vagy neked legyen normális munkahelye. Mert fix jövedelem kell, anélkül nem megy. Amit te nem kapsz meg az államtól legalább ő kapjon belőle azáltal, hogy egész évben dolgozik. Másrészt ha el is lavíroznál szülésig/ ami nem lehetetlen/ akkor is olyan kevéske gyást meg gyedet kapnál, hogy ugyan ott lennétek mint elkezdtétek. Már pedig a babátoknak szüksége van sok mindenre és nem a méreg drága játékokra gondolok. Én 23 évesen szültem, már előtte vagy 2 évvel mindig akartam babát, de előtte megteremtettük hozzá a kis kuckót, volt rendesen munkám. Ha ez nem teljesült volna nem szültem volna. De te tudod, te érzed, annak a picinek biztos háttérre van szüksége.
2009. okt. 8. 15:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ,nem bánt meg senki semmivel és tanulságos is,csupán tényeket szeretnék tudni.Sokat jelent ha jót szeretnétek még így ismeretlenül is.:)Köszönöm szépen!!!
2009. okt. 9. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!