Gyes-gyed. Mi kell gyerekvállaláshoz ha nincs melóm?
Mi kell a gyerekvállaláshoz?
Egy megbízható partner a ki a gyerek apja lesz, neked pedig jó párod,
a partnernek egy állás, amivel eltartja a családját,
egy lakás ahová hozzátok,
Neked egy szakma, diploma amivel dolgozni mész majd,
ha nagyobb a gyerek....
A gyermeknek nagyon sok minden kell, főleg egy biztos háttér.
Amúgy ha most szülnél, akkor jogosult lennél a szülés után egyszeri anyasági segélyre, ez kb 65000 Ft. Szülés napjától pedig gyest és családi pótlékot kapnál. 25000+12200. Ezek mind alanyi jogon járnak, a gyes a bab 2 éves koráig.
Én azt tanácsolom, hogy keress munkát, és csak utána szüljél.
Szia!
Én is hasonló cipőben járok mint Te, mielőtt kiderült, hogy terhes vagyok előtte két héttel rúgtak ki (fránya létszámleépítés), aztán bejelentkeztem a munkaügyi hivatalba, ahonnan kaptam a segélyt, majd közölték velem, hogy felejtsem el a gyedet és a tgyást. El is keseredtem rendesen, de nem adtam fel, bementem az oep-hez, és megkérdeztem, hogy is van ez. Szept. 10én megszületett a kisfiam, beadtuk a papírokat, mert jogosult vagyok a tgyásra, mert folyamatosan járt ellátás, a munkaügyi által. Majd ahogy letelik a gyás, utána igényelhetem a gyedet is, mert arra is jogosult vagyok.
Én azt ajánlom neked, hogy Te is menj be az oep-hez és érdeklődd meg, hogy mire számíthatsz, illetve ha nem lesz munkahelyed akkor jelentkezz be a munkaügyi központba.
Sztem nem túl korai, hogy babázni szeretnél, én 23 éves vagyok, és én is nagyon szerettem volna már babázni, csak rosszul jött ki a lépés a munkahelyemen :(
Üdv: Monika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!