Ki utalja a GYED-et?

Figyelt kérdés
A Kincstár vagy a munkáltató? Van határideje?
2009. okt. 6. 15:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha a munkáltató kifizető hely, akkor ő, ha nem, akkor az OEP. Mit értesz határidőn? Ha arra, hogy meddig kerül(het) a számládra, akkor igen, nekem mindig 5-ig jött meg, jellemzően 5-én.
2009. okt. 6. 15:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, az utalási határidőre gondolok. Ebben a hónapban esedékes az első és még nincs a számlán. A cégem pedig utolsó pillanatban dobta vissza a papírokat hiánypótlásra. Azért kérdezem, hogy hol és esetleg kinél "reklamáljak".
2009. okt. 6. 15:24
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem a MÁK utalja és amikor megszületett a kisfiunk arra rá 2. hónapban jött meg az első.... és minden papírom rendesen, időben ki volt töltve és beadva.Anyukám intézte, Ő könyvelő, érti a dolgát. sokáig vacakolnak a kifizetéssel.....
2009. okt. 6. 16:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem... miért kap valaki a MÁK tól és valaki meg az oeptől gyedet???
2009. okt. 6. 16:46
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A máknak ehhez semmi köze, biztos valamit összekevert a válaszoló.

Ha a munkáltatód kifizetőhely, akkor ők utalják, nekik a határidő a szokásos, munkaszerződésed szerinti fizetésnap.

Ha nem kifizetőhely, akkor az illetékes oep, ebben az esetben minden hónap 10-e a fizetési határidő.

Azt még jó tudni, hogy ha az oep késedelmes fizetésbe esik, akkor jogod van késedelmi kamatot kapnod (feltéve ha ez több, mint ezer forint).

Ebbe a késedelembe nem számít bele az első utalás, hiszen van az ügyintézési átfutási, elbírálási idő, ami 30+15 nap.

Elég csúnya dolog volt a munkáltatódtól, hogy amikor benyújtottad neki a papírokat, nem nézte át, hogy hiányzik-e valami, de arra vonatkozóan, hogy mi van, ha náluk csúszik a dolog, nincs adat. Reklamálni csak náluk tudsz.

2009. okt. 6. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!