Ha lehetne választani, szeretnél ikreket? Szerinted miben nehezebb vagy könnyebb egy ikres szülőnek ill. az egy gyerekeseknek?
Sziasztok!
Régebben (mondjuk 20-25 éves koromban) mindig egy egy petéjű lány ikerpárról álmodoztam. Nincsen egy darab iker sem a családban :) Csak azt láttam ebben, hogy mennyire édesek, jó pofa az egész szituáció, olyan kis picik, aranyosak, és az egész úgy ahogy van egy tömény csoda. Komolyan, eszembe nem jutott, hogy úgy kettő baba lenne egyből :)
Most, amikor a férjemmel elkezdtünk babát tervezni (közel a 30-hoz), és beszélgettünk arról, hogy ki-milyen neműt tud jobban elképzelni, fel sem merült, hogy ikreket :) Most is nagyon-nagyon tetszik az ikerség, de azért már keményen látom a negatívabb oldalt is, amiket a kérdező is leírt. Nekem főleg a futószalag, és az anyagiak azok amik miatt elég lesz egyelőre egy is :)
Amit az irigykedőkben ill. borzalmaskodókban nem értek, hogy az iker terhesség nem választás kérdése. Oké, a lombikosoknál kicsit az, de valljuk be, ők sem ikrekre pályáznak direkt, csak így nagyobb az esélye, hogy sikerül a beavatkozás. Szóval nem értem az ilyen jellegű vitákat, hiszen, nem lehet ikreket rendelni vagy elutasítani. Tehát, ami lesz, annak örülnek a szülők, és ahhoz próbálnak alkalmazkodni a lehetőségeik szerint.
23 hkm (1 kislány van odabent :) )
Én nagyon örülök, hogy így történt, mármint, hogy ikreim lettek, bár a terhességtől féltem. Ennek ellenére problémamentes volt az egész, de ezt ugye előre nem látni.
Egyedül azt sajnálom, hogy nem tudom milyen 1 babával, milyen azt a meghittséget átélni, ezt az ikrekkel nem olyan könnyű kialakítani, persze lehet, de nem olyan könnyű amár említett okok miatt:) Remélem egyszer lesz még babánk és akkor valamennyire átélhetem:)!
Gratulálok külön a hármasikrekhez!!!
Igen, az a lényeg, hogy mindenki meg legyen elégedve annyi számú babával, amennyi épp van neki :)
Biztos amúgy, hogy én se kaptam volna szívrohamot, ha bejelenti a doki, hogy többen vannak. Csak nálunk ennek jóformán semmi esélye nem volt, így nem is merült fel a téma.
Nekem egyik kolléganőmnek vannak 3-as ikrei, kemény volt neki sokáig, de most már ovisok, nagyon cuki az a sok gyerek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!