Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha Gyedről szeretnék visszamen...

Ha Gyedről szeretnék visszamenni dolgozni, igaz, hogy amíg a GYES-t kapom munka mellett kötelesek foglalkoztatni?

Figyelt kérdés

Valakitől azt hallottam, hogy ha visszamegyek gyed-ről dolgozni, akkor az új szabályozás szerint a GYES időtartama alatt nem rúghatnak ki. Még nem járt le a 2 évem, de anyukám el tud jönni nyugdíjba, így én vissza tudnék menni dolgozni. A mai világban azonban senki állása sem biztos...

Hallottam valami kártyáról is amit pont az ilyen kismamák tudnak kiváltani és akkor a munkáltatónak kevesebbet kell fizetni. Erről tudtok valamit?

Előre is köszi mindenkinek :)

2009. okt. 2. 14:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha határozatlan idejű a szerződésed akkor kötelesek visszavenni! Ha közös megeggyezéssel akarnak elküldeni esetleg egy kis összeggel akarják kiszúrni a szemed semmiképp ne menj bele, mert te védve vagy addig amig a gyes-ed tart és utánna még 1 hónapig!

A kártyáról én nem hallottam.

2009. okt. 2. 16:31
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Szerencsére a szerződésem határozatlan, de nem tudnak majd a közös megegyezésre sem rábeszélni.
2009. okt. 2. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!