Szerintetek miért van ennyi kisgyermekes család, akiknek élelemre is alig jut?
Én az utolsóhoz szólnék hozzá:
sajnos manapság támogatják azokat akik nem is akarnak dolgozni,-Hogyan? A munkanélküli régen évekig járt, most csak 3 hónap, de csak akkor, ha előtte dolgozott
Azt akarják hogy több gyerek szülessen,de ehhez semmi plusz támogatás nincs,-de van. Van családi pótlék, alanyi jogon járó gyes, és akik dolgoznak, annak az adókedvezmény is. Csak ezekből nem lehet megélni, az igaz, ezért kell a munkahely.
minek szüljön egy nő ha tudja előre ha gyereke lesz,akkor alig fog találni munkahelyet vagy nagy az esély rá h elküldik a régi helyéről?-ez a munkáltató hibája, igen. De jobban belegondolva, valamilyen szinten érthető, ha olyan munkaerőt akar, akire számíthat, nem pedig olyat, aki havonta marad otthon 1 hétre, mert beteg a gyerek.
mert ugye nem védi semmi sem már a kisgyerekes anyákat-de igen, az Mt tartalmazza, hogy a terhesség bejelentésétől, a gyerek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabi alatt nem lehet elküldeni.
Az én munkahelyem 220 ezerről 140-re csökkentette a fizetésemet a megszorítások miatt. Rettentően megérezzük. Vagy maradok itt ennyiért, és örülök, hogy van munkám, vagy elmegyek keresni másikat, és ki tudja mikor találok. Van 2 gyerek. Mikor vállaltuk őket, jól éltünk. Most minden fillért meg kell gondolni. Közben meg mindennek emelkedik az ára.
Az elmúlt évek sok családot megviseltek.
Támogatás:aki nem dolgozik,kap havi 22ezret..(a kisebbségnek ez elég a sok gyereke mellett mert azokra jár még a gyes+családi...)
Hát a gyes+ családi évek óta ugyanennyi,az árak meg azóta a duplájára nőttek...szoval ez nem jo indok hogy legyen mégegy gyerekem.Adókedvezmény meg hiába van ha olyan kicsi a fizetésem hogy maximálisan nem tudnám kihasználni azt ha 2 gyerek után kérhetném.azoknak jó akiknek magas a bruttója is.
Munkáltató:én egy napot se hiányoztam mikor szülés után visszamentem dolgozni ,mégis elküldtek mikor lejárt a gyes,és ezáltal a védettségem.Miért büntetik azopkat akik a gyerek miatt nem hiányoznak??
"az Mt tartalmazza, hogy a terhesség bejelentésétől, a gyerek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabi alatt nem lehet elküldeni." de utána ugye azonnal,és ekkor ujra ott vagy hogy nincs munkád...szoval nem tul jok az indokaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!