Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire fontos a gyermek...

Mennyire fontos a gyermek megfelelő öltöztetése?

Figyelt kérdés

A gyermekünket heti váltásban neveljük, hétfő délután látom mindig újra, az oviban. A gyermeken rendszeresen nem megfelelő méretű és évszaknak megfelelő ruha van, mikor megyek érte, óvónők is szólnak, hogy az exem valamit megint elrontott. 20 fokban télikabát, vastagnadrág, télen hóban vékony farmer, vékony zokni. Na de a múlt heti mellett már nem tudok szó nélkül elmenni, 5 éves múlt a gyermekem, de 18 hónapos címkés nadrág volt rajta, otthon vettem észre mikor folyton a derekát piszkálta, hogy összenyomta a derekát is, és mondta is hogy szorítja. Cipőt én szoktam megfelelőt venni neki, mert magas a rüsztje és a supi cipőboltba járunk. Erre vett neki egy koromfekete bőr cipőt, amibe 10 perc alatt beleizzad a lába, de legalább nagyon drága, márkás, ezért másra már nem tud költeni, amire kellett volna. A nadrág kérdést teljes mértékben letagadta, azt mondta biztos csak összefogta valamivel, úgy került be az oviba (gyerek persze mondta hogy reggel abba vitte). Hétfőn rendes ruhában viszem be, de azokat vissza nem kapom, helyette vagy pici, szűk zokniban küldi (ami elszorítja a lábát), vagy 3 számmal nagyobb alsógatyában. És akkor ott van a maradék négy ovis nap, amikor ő öltözteti, amiről nem tudok. Szerencsére hétvégén mindig édesanyám van vele, aki rögtön átöltözteti.

Haggyam a csudába, törődjek bele hogy havi plusz két ruhaszettet benyúl vagy járjak a nyakára vagy ...? Valaki adjon ötletet!

2013. máj. 2. 15:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha te nem tudsz zöldágra vergődni vele, talán az óvónőknek kellene néhány szót váltani az apukával.
2013. máj. 2. 15:39
 2/11 A kérdező kommentje:
Óvónő már szólt neki, amúgy ő az anyuka.
2013. máj. 2. 15:49
 3/11 anonim ***** válasza:
De mit kezd amúgy a gyerek ruhájával ha ezek szerint vesz helyette másikat?
2013. máj. 2. 17:11
 4/11 anonim ***** válasza:

én elgondolkoznék, hogy mennyire alkalmas a gyereknevelésre az ilyen szülő.

enni/inni rendesen ad neki? tisztán tartja?

végső esetben még jobban lehetne korlátozni a nála töltött időt is, de előtte érdemes lenne beszélni vele, esetleg valamilyen tanácsadásra is elmenni...

2013. máj. 2. 18:38
 5/11 A kérdező kommentje:

A mi ruháinkat otthon bevágja a sarokba, mert egyszer tételesen leírtuk hogy néznek ki amiket nem adott vissza, és hónapokkal később, mind koszosan kaptuk vissza. De helyette vesz neki bőrkabátot, szövetkabátot, bár mozogni nem tud benne, meg 2 számmal nagyobb divatcipőt, amiből kiesik a lába és a bokáját se tartja.

Az oviba se étkezésbe, se tisztasági csomagba nem száll be, és mint írom, minden hétvégéjén anyámhoz viszi át 2-3 estére.

2013. máj. 2. 19:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha újra beadnád a gyerekelhelyezésre a kérelmet?

Tanúk, leírások, stb alapján.

2013. máj. 2. 21:21
 7/11 anonim ***** válasza:
az utolsónak igaza van.én nem hagynám hog egy ilyen "anyánál" legyen a gyerekem.
2013. aug. 21. 12:12
 8/11 anonim ***** válasza:
Úristen, csak második olvasásra esett le, hogy az anyukáról van szó. Bennem is rögtön felmerül amúgy, hogy a többi dologban rendesen ellátja? De ez még magában is elég. Szegény gyerek,kényelmetlenkedik, fázik, izzad... Én biztos megpróbálnám teljesen magamhoz venni a gyereket, mondjuk két hetente láthatással.
2013. aug. 21. 13:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Bocsi, de az volt nejed, nem normális, szegény gyerek! :( Én tuti gyermek elhelyezési pert indítanék, meg is nyernéd! Hiszen te látod el szinte mindenben! Gondolom te fizeted a gyerektartást!
2013. aug. 21. 17:40
 10/11 A kérdező kommentje:
gyerektartást nem fizet senki, mert elvileg heti váltásban van. De a családit ő veszi fel.
2013. aug. 21. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!