Ha nem elég a szép szó, a következetesség, ütni nem lehet, és minek is, akkor mi marad a szülőnek, hogy rendre nevelje a gyereket?
3,5 éves 2 éves csemetéim ma nagyon felnyomták az agyvizem. Az összes felnőttet akikkel ma voltak tacsra tettek. Beszélhettünk nekik, kérhettünk, utasítottunk, semmmmmmi.
Kb rojtosra beszéltük a szánkat, és csak kiröhögtek minket.
Elég sok kárt csináltak, magukat is veszélybe sodorták, és az istenért se fejezték be. Ha erővel el lettek hozva helyekről, akkor 30 perc ordítás után kezdték elölről...
Le lehet pontozni, de én már "ütök" nagyobbak, 5 és 3 évesek és hihetetlen rosszak ha együtt vannak. Egyedül angyalok, együtt semmibe vesznek. Hiába a következetesség, a büntiszék, a megvonás a dícséret. Szabályosan kiröhögnek. mostanában elég rossz napjaim vannak eleve is, megmondtam nekik én már nem könyörgök, egyszer szólok ha utána is csinálják, vagy csúnyán beszélnek vagy akármi, akkor csapok. Nem hittek nekem. 3-dik esetnél már nagyon csodálkoztak. Egyszer fegyelmeztem utána odamentem. Nem agyonütésről van szó, azért félre értés ne essék. Csak egy legyintés. És nézzenek oda, 2 napja már komolyan veszik a szavamat. Elmondhatatlan amiket műveltek mostanában. Inkább le sem írom. Azért meg kapnak időnként egyet senki lelke nem fog sérülni.
Én is rossz gyerek voltam egy ideig amíg elő nem került az orgonapálca. Mégsem vagyok sérült:)
Igazából nem is a rosszaság ami kihoz a sodromból, hanem a szemtelenkedés,az értetlenség,persze a veszélyes rosszalkodás, disznólkodás és a csúnyán beszéd is.
Huh, ugyanezt írhattam volna szóról szóra 8 éve...
Nálam is 1,5 év van a kettő között, ebben a korban mentek oviba-bölcsibe. Az életünket mentette meg, hogy közösségbe kerültek és már nem voltunk 24 órában összezárva.
Bevetettem már én is mindent, olyan is volt hogy az összes játékok szemeteszsákban sorakozott a bejárati ajtónál. Mindennapos volt a balhé. Utána lenyugodtak, a közösség és a napirend is sokat segített. Lenyugodtak, jó tesók lettek, most azt látom (és mások is mondják), hogy szépen viselkednek, az átlagnál egy picikét nyugodtabbak.
"Le lehet pontozni, de én már "ütök" nagyobbak, "
"Én is rossz gyerek voltam egy ideig amíg elő nem került az orgonapálca. Mégsem vagyok sérült:) "
Látjuk...
A megoldás egyébként tényleg a következetességben van. Azt gondolom, hogy te is olyan vagy, hogy mondod nekik, hogy ha nem hagyják abba, akkor majd ez meg majd az. Az egyik válaszoló nagyon jó példát adott. Hogy sorakoztak a szemeteszsákban a játékok az ajtóban. Nos, azok nyilván nem lettek kidobva, minden ment a régiben, üres fenyegetés. A gyerek a veréstől is azért fogad szót, mert tudja, hogy az következetesen lesz. Ha azt mondod, hogy kidobod a játékot, ha nem rakja el, és nem rakja el, dobd ki. (Add oda másnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!