Downkor tesztem:NT:1.8mm Crl:63mm,1:300lett (1:200 ig nem túljó) barátnőmnek 1:5000 lett. Papp-a:419mu/l, fB hcg:168.5, papp A mom:0.53, hcg mom:4. 01, nt mom:1.14 menyek további vizsgálatra? Vagy jó ez? 1x már vetéltem is.
Cáfolnám az 1. válaszolót, nálunk baj lett, mégsem vette észre a Hajdu dr.nő. És ezzel nem őt akarom minősíteni, mert továbbra is a legjobb genetikus-uh-s orvosnak tartom, csak egyszerűen senkiről, még róla sem szabad azt gondolnunk, hogy mindenható. Vannak olyan problémák, rendellenességek, amik az orvostudomány mai állása szerint uh-val nem állapíthatóak meg.
Kedves kérdező, 100%-osan ezekből az adatokból nem fogsz egyértelmű választ kapni, ma Mo.-on legalábbis a boholy- és a magzatvíz mintavétel, amiből a genetikai!! (azaz nem mindent) rendellenességeket meg tudják állapítani. Talán van vmi speciális új vizsgálat, ami a Down-ra szűr az anyai vérből, de ennek itt brutális ára van.
Ezek az integrált, kombinált tesztek csak arányszámok... semmit nem jelentenek. 300 ilyen eredményű kismamából 1-nek lesz downos a babája. Fog vigasztalni Téged, ha pont a Tiéd lesz az az 1?! Szerintem nem. Az én babámnak olyan rendellenessége van, aminek esélye 1:4500-hoz, de rohadtul nem érdekel a másik 4499, mikor az enyémmel van a baj.:(
Nem ijesztgetni akartalak ezzel, hanem inkább arra rávilágítani, hogy fölösleges és nem szabad aggódni. Nyilván mindent megteszel és tettél is a babádért, bízni kell abban, hogy minden rendben lesz vele, mert egyébként bele lehet hülyülni. Élvezd ki a babavárás örömét, ne az eredményeidet böngészd, azt remélhetőleg majd megnézi a dokid, és higgy benne, hogy egészséges babád lesz, mert miért ne lenne így!:)
Minden jót Nektek!
Nyelőcsőhiány? És ezzel lehet csinálni valamit? Megműtötték?
Remélem jól van a pici!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!