Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket is zavarnak a filmekbe...

Titeket is zavarnak a filmekben a szüléssel és terhességgel kapcsolatos életszerűtlenségek?

Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok, amikor az újszülött baba teljesen tiszta és idősebbnek néz ki, mert nyilván senki sem adja oda a pár órás babáját ilyen célra, hanem azok a dolgok, amikor pl. nézik az ultrahangon a babát, még semmi pocakja nincs a nőnek, a baba meg már teljesen kifejlett, vagy amikor hármasikreket szülnek természetesen, vagy a kitolásnál derül ki, hogy faros a baba. Mindig felhúzom magam ezeken, pedig sokáig én se vettem észre, csak mióta sokkal többet tudok a terhesség és születés témáról. Lehet, hogy a férfiaknak ez fel sem tűnik?
2013. ápr. 9. 12:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Minden mással kapcsolatban is hülyeségekkel vannak tele a filmek (orvosi, jogi, gazdasági, történelmi stb. kérdések) és mindenkinek az tűnik fel, amihez ért. A terhességgel kapcsolatos butaságok nekem is csak azóta tűnnek fel, mióta én is átéltem.
2013. ápr. 9. 12:48
 2/13 anonim ***** válasza:
A férfiaknak biztos, hogy nem tűnik fel, csak akkor esetleg, ha már jelen voltak szülésnél vagy valamiért tényleg komolyan elgondolkodnak a dolgok menetén. Engem az tud nagyon felhúzni, amikor a "leendő anyuka" annyira nagyon tud szülni, akarja, hogy jól játsza el, holott a valós életében azt sem tudja, hogy mi az a szülés.
2013. ápr. 9. 12:49
 3/13 anonim ***** válasza:
64%
Engem az idegesít ahogy üvöltenek a filmekben,meg bele akarnak halni :)
2013. ápr. 9. 12:53
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is üvöltöttem és bele akartam halni, ez nem annyira éleszerűtlen.
2013. ápr. 9. 13:02
 5/13 anonim ***** válasza:
76%

igen, csak fogom a fejem, főleg amikor ott a féléves baba rózsaszínen, anyuka miután kiüvöltötte magát (persze azonnal jön a baba, nem vajúdik fél napot), mosolyog meghatotta, semmi méhlepény és egyéb nem szalonképes dolog.

Apám bűnügyi helyszínelő és nyomozó is volt, na, vele még egy sima Rexet sem lehetett végignézni, semmilyen bűnügyi filmet, mert állandóan beleszólt, hogy az nem úgy van.

A háborús filmek közben előadást tartott (ez a hobbija), hogy az szintén nem úgy történt.

Úgyhogy osztom az első válaszoló véleményét, hogy a film egy párhuzamos világ, ahol semmi sem úgy van, mint a valóságban.

2013. ápr. 9. 13:15
 6/13 A kérdező kommentje:
Persze, máshol is vannak ilyenek, de sokszor még az igyekezet sem látszik, hogy próbálják rendesen ábrázolni. Csak egy kicsi utánanézés kellene az olyan eseteknél is, amikor valaki 13 hete esett teherbe, akkor az nem nem 13 hetes, pedig ez egy olyan orvosi sorozatban volt, ahol rengeteg terhességgel kapcsolatos eset volt...
2013. ápr. 9. 13:30
 7/13 anonim ***** válasza:

Én jókat vigyorgok rajtuk.

Néha tök jó lenne tényleg úgy szülni, hipp-hopp, elmegy a magzatvíz, egy-két jajgatás és ott a bébi. Semmi órákon át tartó vajúdás és fájdalom... A végén nincs gátmetszés, se varrást...Ja! És rohadt ritkán kerül sor komplikációra, mindenki természetes úton szül, nincs császármetszés.

Az evidens, hogy száguldó autóban, bankrablás közepén, katasztrófa/vulkánkitörés/árvíz/ufótámadás során indul meg a szülés éééééés biztos, hogy van valaki, aki totál laikus, mégis méhszájat néz. :)

Most már nem igazi babákat használnak újszülötteknek, hanem vannak élethű gumi illetve latex babák. Néha már arra is figyelnek, hogy magzatmázas legyen csórikám a filmben. :)

2013. ápr. 9. 13:34
 8/13 anonim ***** válasza:

Ó pont ilyen rész volt tegnap a dr csontban. Az első fájéstól kb negyed óra volt mire meglett az első babája! A fél órára lávő kórházba nem értek volna be, ezért egy istállóban szült. A lovak persze nyugodtan tűrték a hangos jajgatást. Talán 3mat nyomott és meg is volt a kb 2 hónaposnak kinéző baba :D

Egy vicc volt az egész!

2013. ápr. 9. 14:08
 9/13 zabmester ***** válasza:
100%

Jaj, de, néha nagyon bosszant. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a rendező nyilván férfi, és még életében nem látott szülést.

Az olyan dolgokra még azt mondom, oké, hogy ahogy te is írod, legalább 2-3 hónapos babát mutatnak újszülöttként, ez rendben van. Még az is rendben van, hogy rövidebb ideig tart a szülés egy filmben, mint a valóságban, hiszen nyilván nem csinálnak 10 órás filmeket.

De amúgy tényleg sokszor nagyon életszerűtlen. Csomószor látom, hogy a filmekben úgy visítanak a nők, mintha nyúznák őket, amikor szülnek, pedig azért na... Jó, nem viseli mindenki katonás fegyelemmel, de ezek annyira el vannak túlozva a filmekben...

Bár nekem a kedvencem egy sorozatban volt:

középiskolai bál van, az egyik 18 év körüli lány mindenki elől eltitkolta, hogy terhes (már ezt se értem, hogy a bánatba sikerült neki, nem volt kövér, vagy ilyesmi). Elmegy a bálra terhesen, a vécében megszüli a babát, bebugyolálja (mégis mibe?? vitt magával koffert is?), otthagyja, és visszamegy bálozni, mintha mi sem történt volna, a babát meg pár órával később megtalálják a takarítók.

Persze a baba patyolat tiszta, mint ahogy az egész környezete is, se vér, se semmi, a kislány meg mindenféle probléma nélkül kilibeg báli ruhában. Megnézném én, hogy valaki szülés után pár perccel még elmegy táncolni egyet.

Nem tudom, kik találják ki ezeket a marhaságokat, de néha tényleg olyan bosszantóan irreálisak, hogy hihetetlen.

2013. ápr. 9. 15:14
 10/13 anonim ***** válasza:
Én jókat vigyorgok a pár hónapos újszülötteken,igazából engem az zavar ha túl véresre,és életszerűre csinálják,nem hányni akarok hanem jót szórakoznia fimen.Amúgy is tele van baromságokkal,téves információval a filmek,de inkább kikapcsolódom,mint agyalok ezeken.
2013. ápr. 9. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!