Az életünk eddig maga volt a csoda de most lehet darabokra hullik. Mit tegyünk?
Lassan három éve vagyunk együtt. Két éve élünk együtt eddig nem volt semmi baj.
-Mind a kettőnek van munka hely, van egy autónk is meg egy gyönyörű Pitbull kiskutyánk. A lakásunk két szintes, pénzünk az van de még is csak "gyerekek vagyunk". Pár napja megcsináltam egyterhességi tesztet és pozitív lett..
-Szeretnék gyereket de nem most viszont az abortusz vagy örökbefogadás az se lenne megoldás párom nem menne bele de így meg nem jó. Mind a kettőnknek két munkahelye van. Csak este vagyunk együtt és két hetente amikor a barátom szabadságot kap. A Terhesség felforgatja az egész életünket és nem tudom mi lenne a megfelelő megoldás. Barátom azt mondta: "Isten ajándéka a gyermek és nekünk embereknek nincs jogunk dönteni az élete felett!" Ha már "megkaptuk" Akkor felneveljük. Majd idővel eladjuk az autót és otthagyom a munkahelyem és meghúzzuk a nadrág szíjat. De itt van az is,hogy Havi. 25.0000ft. ból meg éli nehéz. Egyszerűen nem tudom. Húsz évesen én még úgy gondolom a gyermek nekem az még korai de ha abba gondolok bele,hogy mondjuk örökbe adni vagy szörnyűbb a szívem összeszorul. És hallottam olyanról is,hogy a Gyermek megszületése után ha a szülök nemképesek kompromisszumot kötni nagyobb az esély hogy külön válnak. Eddig nagyon jól elvoltunk de ez most kétséget ébresztett bennem hogy mi is lenne a megfelelő!
Sajnos senkire nem számíthatunk mivel az én szüleim meghaltak. Barátom pedig nem tartja a szüleivel a kapcsolatot semmilyen módon.
20Éves lány & 21 fiu!
Ilyen RACIONÁLIS alapon nem születnének gyerekek, bármikor egyedül maradhatsz, és nincs füzetcsomag :)))
De itt nem az a kérdés, hogy legyen-e gyereke vagy sem, hanem durván fogalmazva a meglevő gyermekét megölje-e vagy sem. A gyermek már megfogant, él, ha önálló életre még nem is képes. De azt hiszem, itt parttalan vitákra számíthatunk.
Szerintem nem lesz itt semmi baj. Tény, hogy megváltozik az életetek, de ha elmúlt az első sokk, mindketten tudtok majd örülni neki:)
Kitartást! Menni fog! :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és az egy-két rosszindulatú hozzászólásra válaszolok.
-Nem vagyok szent fazék de hiszek Istenben,a mennyországban és abban,hogy az életnek igen is van célja.
Nem úgy értette a barátom hogy majd Isten neveli fel a gyermeket hanem hogy, majd ő (is) segít nekünk.
Én 185000.ft-ot keresek egy hónapban plusz túlóra és ha nem élek a szabadsággal akkor elszámolják, és így jön ki kereken 20000ftra. A párom keres egy kicsivel többet de ez "apró pénz" Mivel fizetjük az autó törlesztő részletét. Még van belőle 3hónap.( 58.000ft) Nekünk is van villany,gáz,víz na és még ott a kutya. A maradékból élünk mi is!
Minnél több pénze van az embernek annál több helyre folyik el!
Nem azt kértem,hogy válasszatok helyettünk hanem tanácsot kértem,véleményt. Páran megértették és nekik nagyon szépen köszönöm!
Nem nehéz havi 250eft-ból megélni! Nekünk az össz bevételünk 170eft körül van, ebből lejön a kocsihitel (48eft), másik hitel (16eft), még egy hitel (20eft), rezsi (18eft), telefon számla, egyéb hülyeségek... Meg tudunk élni, és van egy 1,5 éves kislányunk is. Nem lehetetlen, csak okosnak kell lenni.
Az életetek meg fog változni, akárhogy döntötök.
Kívánom, hogy sikerüljön a legjobb döntést meghozni.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!