Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan bírjátok elviselni?

Hogyan bírjátok elviselni?

Figyelt kérdés

3 gyermekem van,akiket IMÁDOK!(9;2 éves és 4 hónapos)Nagyon jó,hogy vannak nekem,de annyira elvagyok zárva a külvilágtól:(

Nehezen bírom,nem a szórakozás hiányzik,csak a kimozdulás.Egy lepukkant falucskában élünk,ami 10 éve még fantasztikus hely volt azért ide esett a választásunk.Mára veszélyes lett és sötét.Én meg úgy érzem,hogy be vagyok zárva a négy fal közé és egyre inkább azt érzem,hogy menekülnék...Ezt elmondom a környezetemben és csak néznek rám,de változás nincs.Éreztetek már hasonlót?Mi segíthet?

2013. ápr. 9. 09:04
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%

Igen, pont így érzek én is. Pedig még csak egy 6 hónapos babám van.

Nálunk van egy művelődési ház. Próbálok elmenni ott minden olyan programra, amire vihetem a babát is (babamasszázs, baba-mama klub). És miután elmeséltem nagyvonalakban a védőnőnknek a problémámat, ő megadta egy másik anyuka elérhetőségét, akivel tudok időnként találkozgatni.

2013. ápr. 9. 09:10
 2/12 anonim ***** válasza:
79%

Apa maradt a gyerekekkel otthon, én meg este elmehettem a városba barátnővel moziba, kávézni, beszélgetni...

Heti 1 este!

Van tápszer, lefejt tej, egyszer ha nem fürdenek este nem a világ vége!

2013. ápr. 9. 09:11
 3/12 A kérdező kommentje:
Itt a mi utcánkban,5-en vagyunk kisgyermekes anyukák.Néha összejárunk,de zsibbasztóan hat rám az állandó sz*os pelenka téma,meg,hogy jaj,mit is főzzek??Ezt 4 felől hallani...Agyhalott leszek tőle.Ha meg mégis élvezném a társaságukat,akkor a gyerekeink verekednek,veszekednek,az összesnek egy kell,tudjátok gyerekek.Van játszótér,de a legmagasabb déli napsütésben is valami fekete homály fedi a helyet,halljuk a hangot,de nem látunk bemenni.Ééééés ennyi.Ki is merült az összes lehetőség.
2013. ápr. 9. 09:17
 4/12 A kérdező kommentje:
Apa sajna nem vállalja a kicsit,affektív apnoés,ha elájulna a kicsi,apa hamarabb a földön lenne.Nem tudja kezelni.Pedig de jó is lenne..."Istenem csak nyafogok",pedig már visítozni tudnék,és olyan jó,hogy ti megértitek,nem rögtön jellemhibának látjátok.:)
2013. ápr. 9. 09:20
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Én még csak terhes vagyok,de már most hülyét kapok az otthon üléstől.....
2013. ápr. 9. 09:44
 6/12 anonim ***** válasza:
49%
Nekem 2 gyermekem van, 4 éves és fél éves. Mi sem mozdulunk ki soha sehová, a bolton és ovin kívül (mindkettő a ház mellett). Havonta egyszer besétálunk a városba, mert csak ott van bank automata... Történés nincs, ülünk, mesét nézünk, játszunk a szobában. De nekem nem hiányzik a csavargás, igaz, nem is lenne miből. Igaz, hogy mi városban élünk, de falun nőttem fel, ahol semmi sincs, csak pletykás vénasszonyok az utcánkban. A szomszéd faluból áttelepült egy nagycsomó kisebbségi, törnek-zúznak (ahogy anyuéktól hallom), így sötétedés után nem ajánlott kimozdulni. Én már akkor is elzárva éreztem magam, amikor gyerek voltam, utáltam ott lakni. Már akkor furán néztek rám, hogy nem társultam be a többi falusi izé közé. (sajnálom, de tényleg nagyon parasztok). Mostanában azon megy a vita, hogy, ha a szüleim már nem lesznek (elég idősek), akkor én öröklöm a házukat, és már csinosítgatják, hogy majd oda költözhessünk (jelenleg albérletben lakunk). Az nem érdekli őket, hogy nem szeretnék oda menni. Hülyének néznek, ha azt mondom, hogy irritál az a hely, irritál, hogy mindenki tud mindenkiről mindent, és az elzártság. Soha nem költöznék oda, és más faluba sem. Szerintem, ha megtehetitek, próbáljatok meg más helyet keresni, mert hosszú távon szerintem éri meg ott maradni, ha így érzel (amit teljesen megértek). Ha párod is hasonlóan érez, akkor hajrá! :)
2013. ápr. 9. 10:07
 7/12 anonim válasza:
100%

A költözés szerintem se rossz ötlet. Mondjuk persze ha megtehetitek.

Még ezek jutottak eszembe:

- filmnézés az anyukákkal, amíg az apukák vigyáznak a gyerekekre

- kirándulás a családdal vagy több családdal együtt (v csak te és a gyerekek - pici hordozóban-) a környéken

2013. ápr. 9. 10:16
 8/12 anonim ***** válasza:
én is borzalmas nehezen viselem :(. nálunk még ilyen baba mama cuccok sincsenek, és anyukákkal se tudok összejárni. borzalmasan be vagyok fordulva emiatt rágörcsölök olyan dolgokra amiket el se merek mondani másnak mert hülyének néznek. (lehet jogosan). hónapok óta napi 1 órán kívül és heti egy szülőlátogatáson kívül a 10 négyzetméteres szobába vagyunk...
2013. ápr. 9. 12:06
 9/12 A kérdező kommentje:

Azért tök jó,hogy nem én vagyok egyedül a világon ezzel az érzéssel,mert azt hittem velem van valami baj.A költözés számtalanszor szóba került,de a férjem nem merne újból belevágni,amit részéről megértek és őt annyira nem frusztrálja a dolog,mert reggeltől késő délutánig dolgozik,ha jó az idő,akkor szalad a kertbe,mert imádja.És sajnos ez is probléma,hogy ő imádja nem is akar menni.

Most sokan kérdezhetnék,hogy akkor miért jöttem városból falura stb..hát igen a kérdés nem is rossz:))Azért még egy kérdést becsempészek.Azt hogy bírjátok amikor a kicsi visít hisztizik tör zúz,mert éppen olyan hangulata van és nem engedem,hogy kivágja az ágynemű huzatról a virágot...a pici meg bömböl,mert éhen akar veszni amíg én a testvére kezéből csavarom ki az ollót!?Esküszöm még 4 év és halláskárosult leszek.:)

2013. ápr. 10. 08:37
 10/12 anonim válasza:

Nem bírom, ha sír. Iszonyat ideges leszek tőle! Legszívesebben én is üvöltenék.

Egyébként nálunk is ez van: a férjem imád itt élni a világ végén. Én meg megkukulok...

2013. ápr. 10. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!