Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekkel dolgozni :lehet...

Kisgyerekkel dolgozni :lehet jol tljesiteni a munkahelyen?

Figyelt kérdés
Tegyuk fel hogy a gyerk felugyelete megoldott, elmegy bolcsibe, oviba, ha beteg akkor nagyi, tavmunka stb.. Szoval van munka is, rugalmas is es minden adott, de:mi a hlyzet az erzlmi reszevel? Aki dolgozik nem faradt nagyon, nem fel hogy hibazik a munakhelyen? Nem lett ingerlekenyebb a stessztol es a kevesebb pihenestol? Nem lett rosszabba parkapcsolata vagy a gyerekkel valo kapcsolata? Buntudata lett-e, stresszel e vmn amin addig nem?

2013. ápr. 8. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Nehéz 100%-os anyának és 100%-os munkaerőnek lenni, főleg ha mondjuk a gyerek lebetegszik.

De meg kell találni a köztes utat, és úgy megélni, hogy a lehető legjobbat hozd ki belőle.

Én a munkában ott vagyok agyilag, és nem gátol meg a gyerekem létezése abban, hogy elvégezzem a feladataimat. Persze ha beteg, és otthon vagyok vele, akkor más a kérdés...vagy ha nagyi vigyáz rá, én meg dolgozok, akkor azért a szívemet otthon hagyom...

A munkám pedig nem gátol meg abban, hogy amikor a gyerekemmel tölthetem az időt, akkor azt minőségi módon töltsem.

A gyereknek igazán nem az számít hány órát vagy vele, hanem az, hogy amikor ott vagy, tényleg számíthat-e rád.

Nehéz, de meg lehet találni a köztes utat.

Én megtanultam nem hazavinni a benti stresszt, és megpróbálom a munkahelyre nem bevinni a magánéletemet. Ha a kettőt külön kezeled, akkor menni fog. Vannak zökkenők, de szerintem az ember mindenre képes, amíg viszi valami előre. A gyerek meg visz, de rendesen. :)

2013. ápr. 8. 15:33
 2/4 anonim ***** válasza:

A legtöbb nő örül ha el tud helyezkedni gyerek mellett. Nehezebb, mert több helyen kell teljesíteni (munka, anyaság, párkapcsolat) de az élet erről szól. Vagyis beletartozik, hogy időnként több felelősség szakad a nyakunkba mint amit első ránézésre el tudnánk vállalni.

De nem hinném, hogy ez teljesíthetetlen feladat lenne, mert sokan képesek rá.

2013. ápr. 8. 15:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva, nekem az irodai munka kevésbé volt stresszes, pedig nem a hátsómat vakargattam. A GYED időszaka a két gyerekkel sokkal nehezebb volt, 24 órás felügyelettel. Én a végére sokszor kiborultam már.

Amikor elkerültem dolgozni sok minden megváltozott, de én egy picit könnyebbnek éreztem. Más anyukákkal nevetgéltünk bent, hogy hétfőn mi pihenni megyünk be. A munkahelyemen meg tudtam inni egy kávét, pisilhettem, az ebédembe nem túrt bele senki. Amúgy sem vagyok az a gyurmakukac gyúrós fajta, a kreatívkodást letudták a bölcsiben-oviban, mivel egész nap nem voltunk otthon, a felfordulás is kisebb lett. Így estére nekem maradt velük a puszilgatás, hancúrozás, mesélés, a festegetést és az utána lévő kupieltakarítás szintén maradt az ovinak/bölcsinek. Ebédet nem kellett főznöm, így kevesebb lett a mosatlan. Összehasonlítva nekem a GYED időszak vs. ovi/bölcs-munka közül a GYED időszaka volt nehezebb.

2013. ápr. 8. 15:39
 4/4 anonim ***** válasza:

én majdnem 3 évig voltam itthon a gyerekkel, megmondom nekem a végefelé már kevés volt. gyerek előtt mindig 2 munkahelyem volt, heti 70-80 órákat dolgoztam :)

most már dolgozom, gyerek oviba. reggel apa viszi, délután én megyek érte. játszóterezünk egy órácskát, 5körül hazaérünk, ha a nagyi itthon van akkor átmegy hozzá fél órára (szomszéd), addig összekészítem a vacsit, rendbe dobom a lakást (na jó, most leültem mint az iszap :D), fél 6kor felhozom, fürdés, játék, vacsi, apa is hazaér közben, beszélgetünk, mesét olvasunk és 8-fél 9 között megy a gyerkőc aludni.

sokkal kevesebbet vagyunk együtt, de nekem most ez így jó, nagyon jól teljesítek a munkahelyemen, reggel teljesen felpörögve megyek be, ugye sok a dolgom, itthon is azt csinálom most 2-3 órában amit eddig egész nap, így nagyon fel van pörgetve a szervezetem, este meg úgy kidőlök mint a fene, eddig alig tudtam elaludni éjfél körül most meg onnantól, hogy a gyerek elalszik, ko vagyok :D

a gyerkőc is nagyon élvezi az új helyzetet, imádja az ovit, nagyon tetszik neki, hogy gyerekek között van, így utólag már azt mondom, hogy kevés voltam neki :)

ja, ingerlékenység, hát én sokkal nyugodtabb vagyok mióta dolgozom :) nem borít ki a hiszi, ugyan annyit ölelgetem puszilgatom mint eddig csak ugye abba a 4 órába besűrítve, így számára intenzívebb lehet a szeretet, nagyon kiegyensúlyozott :)

azt mondom, hogy sikerült megtalálnunk az egyensúlyt, mondjuk biztos lesz olyan, hogy elfáradok, még csak fél éve dolgozom, kíváncsi leszek mikor változik :)

2013. ápr. 8. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!