Hogy döntsem el? Mindenkinek számítok a véleményére, tanácsára.
Azt tanácsolom,hogy vedd sorra,miben lenne más 3 gyerkőccel. Én csak az előnyöket néztem a következő gyermek vállalása előtt. PL 1,5 éves volt a nagyom is és a középsőm is,amikor már nem védekeztünk a gyermekáldás reményében- és össze is jött elsőre :-) Úgy számoltam,hogy 2 évesen már elég nagy lesz a kicsi ahhoz,hogy el tudja fogadni a kistesót,akkor már nem lesz pelenkás,beszélni tud majd...
Ha az előnyeit nézve sem tudod eldönteni,akkor viszont nem szabad tovább agyalnod,majd idővel ha tényleg szeretnél,akkor nem fogsz annyit gondolkozni rajta :-)
Mielőbbi sikeres döntést!!
ÜDv:1. válaszadó (4 gyerkőcös)
Igen még elég kicsik a nagyobbak is nekem 3 van, az élet döntött helyettem, mert mindig is 3-at akartunk csak épp nem ilyen gyorsan. A harmadik lilygold rendszeresen ellenőrzött ám valamiért mégis lecsúszott spirál mellett lett így most van egy 6-4-2 évesem.
Hát mit mondjak na amikor 3 an betegek egyszerre az tényleg nagyon rossz, amikor felváltva ordítanak a kocsi hátsó ülésén vmiért (pedig amúgy nem kifejezetten rossz vagy sírós gyerekek csak egyszerűen rossz napjuk van, egymást idegesítik direkt és nem használ a szép szó az érv, a jutalom beígérése semmi) na olyankor én is a fenébe kívánom e kis korkülönbséget:D
De egyébként meg csodálatos látni hogy a pici mennyire imádja a nagyokat, ennyi szeretet egyik gyerekemben se volt 1-1.5-2 évesen. Hogy mennyire egymás mellett állnak, az óvónők is mondják (egy oviba járnak a 2 nagyobb) hogy nagyon összefognak és összetartanak másokkal szemben ha olyan van pedig fiú-lány páros.
Vannak rosszabb napok, konfliktusok, problémák is (minket állandóan vmi betegség réme üldöz a lánynak immunhiánya van/volt ami nemrég derült ki, a kicsinek sérv műtéte most fül tubus kell neki nemsoká, a legnagyobbnak perthes kór gyanúja volt sántított be volt gyulladva a csípője 4 évesen de szerencsére átvészeltük ezeket).
Még kicsit adj időt magadnak.
Aztán persze az is igaz hogy egy aggodalmaskodóbb típus (én is ez vagyok mindig a legrosszabbra akarok felkészülni azon gondolkozom előre :)) MINDIG találni fog vmi indokot hogy miért NEM jó vagy nem ideális valami:))
Ezt te érzed hogy benned mennyire nagy még a félelem, az ellenállás, mert a rossz dolgok szerintem azért mindenkinek megfordulnak a fejében csak nem mindegy hányszor, milyen erősséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!