Van olyan aki pánikba esett csúnyán szólva "hisztizni" kezdett mikor azt mondták neki hogy császár következik?
Én inkább azért "hisztiztem", hogy legyen már császár. Nem ékelődött be a fiam feje, szóval hiába voltak a tolófájások, nem haladt előrébb semennyit. Mondta a doki, hogy öt percet várunk, aztán ha nincs változás, akkor császár. Fél óra múlva (jó, valószínűleg nem annyi volt, de én úgy érzékeltem), megint azt mondta, hogy várunk öt percet, aztán császár. Ez megismétlődött úgy 4-5 alkalommal, akkor már erőteljesen könyörögtem a császárért, állítólag olyan mondat is elhagyta a számat, hogy "különben hazamegyek" :D
Mondjuk én se úgy készültem, hogy császár lesz, de ha arra kerül sor, akkor annak oka van, nem hobbiból csinálják, bár persze elhiszem, hogy valaki ezt kudarcként éli meg, de nem az.
Én.
Mondjuk leginkább a rémülettől.
Este 8-kor a jéghideg szülőszobán jött az ügyeletvezető, és közölte, hogy súlyos fertőzést kaptam, azonnal ki kell venni a babát (belázasodtam, és nagyon rossz lett a kicsi szívhangja).
Már jött is az anesztes, a szülésznő, 10 perc múlva sétáltam is át a szülőszobára.
Maga a műtét is borzalmas élmény volt, de azt a félelmet, kiszolgáltatottságot (fogadott orvosom táppénzen volt) soha nem fogom elfelejteni.
Márc.15-én szültem a kisbabámat császárral nagyon elhúzódott a vajúdás de mégis úgy éreztem már nem sok van hátra de nem hagytak minket tovább próbálkozni. Tudom hogy biztos indokkal tették nem véletlenül de annyira azt éreztem hogy már csak kicsi van hátra, nem tudom elfelejteni ezt.
De a lényeg hogy visszagondolok rá és hát sajnos én tiltakoztam a császár ellen, na és úgy leszúrtak az orvos meg a szülésznők is mint annak a rendje, csúnyán is beszéltek, azóta is itt cseng a fülembe. Remélem el fogom felejteni ezt az egészet. Ja és hogy soha senkitől nem hallották még pályafutásuk során hogy nem akar császárt milyen h.lye nő vagyok...:(
Ezért érdekelt volna hogy mindenki teljes örömmel megy/ment a műtétre?
Én pl normál úton nem szerettem volna szülni. Nem mintha tudtam volna befolyásolni. Elindult a szülés a normál menetében, aztán a kislányom beszolrult a szülőcsatornába. Kb egy órát hezitáltak, hogy legyen-e császár, de mivel tolófájásaim se voltak, így muszály volt. (Én ennek persze örültem, de velem meg azért nálam is volt egy bunkó beszólás a főorvos részéről - nem volt ugye tolófájás: " Mégis mit gondol, ki fogja ezt a babát megszülni?" - mintha tehettem volna bármiről is. Nem hisztiztem, nem sírtam, nem könyörögtem, sőt egy szót sem szóltam, max ha kérdeztek....
Szóval ilyen is van.
Másrészt már olyat is hallottam, aki üvöltött - a fájdalomtól - a szülőszobán, és nem szólt érte senki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!