Emlékeztek még a gyesről gyedre kérdésemre munkanélkülin keresztül?
Én sajnos lemaradtam, de érdekelne.
M.nélküliről mentem szülni, most GYED-en vagyok.
Érinthet engem?
Leírnád?
Ha gyeden vagy kedves előtte szóló akkor már jó helyen vagy!!! Én nem tudtam, hogy lehet gyedet igényelni( nem kaptam elég felvilágosítást) munkanélkülinek ezért voltam gyesen(Siralmas összeg) a lányom 6 hónapos korától. Az volt a kérdés hogy vissza mehetek e gyedre a gyesről...még az oepes ügyintézőnek sem volt érthető hogy miért akarok gyesről gyedre menni ugyan azzal agyerekkel....
A lényeg hogy SIKERÜLT!!!
Nagyon köszi!
Örülök, hogy sikerült elintézned! :)
Szerencsére én GYED-et kapok automatikusan.
Most felmerült bennem a kérdés, hogy mi van, ha újra terhes leszek? Azt nem tudod véletlenül?
A lányom 2 éves koráig mindenképpen itthon leszek, de ha utána 2 évet dolgozok, túl sok idő telik el a 2 gyerek születése között.
Ha meg GYED/GYES alatt szülök, valószínű, hogy csak GYES jár a 2. gyerekre, az meg igen kevés.
Nem tudod véletlenül, hogy hogy is van ez?
Utolsó válaszadónak:
ha gyed alatt születik a második baba, megy tovább a gyed-ed. Ha gyes alatt születik a második, akkor is fogsz kapni gyed-et, csak a gyermek születési évét megelőző évet nézik, hogy mennyi volt az átlagkereseted.
Ha csak a gyes volt amit kaptál abban az évben, akkor a minimálbért veszik alapul és annak a 70%-a lesz a gyeded. Én így tudom. És persze nem szabad elfelejteni megigényelni, mert nem automatikusan adják!!
Vagyis nem átfedéssel igényelted meg a gyedet? Ezért a galibáért szokták javasolni, hogy átfedés legyen a szüneteltetés és az igénylés között :(
Nagyon egyszerű az utolsó kérdésedre a válasz: ha aznapra még kaptál ellátást, akkor az azt jelenti, hogy aznap még biztosított voltál. Max. annyit tehetnek, hogy aznapra elutasítják a gyed-et, de másnaptól jár. A netről le lehet szedni azt a bizonyos állásfoglalást, én a te helyedben csatolnám a fellebbezéshez.
Szia! Teljesen hasonló procedúrán mentem át, mint Te. Külföldön melóztam, 5 hónaposan haza, így ekkor szűnt meg a munkaviszonyom. Ezután munkanélküli, majd a szülés előtt 10 nappal lejárt:-SSSS
Csak GYESt kapok, pedig én is végigjártam már mindent. Te hogyan tudtál egyátalán GYED-et igényelni? Ha leírnád nekem részletesen nagyon megköszönném. Meg kíváncsi vagyok a végkifejletre is:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!