Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Utólag igénylem meg a gyed...

Utólag igénylem meg a gyed kompenzációt, akkor megkapom január 1-től vajon?

Figyelt kérdés
Járt más is így, hogy nem tudott róla, hogy idén is meg kell igényelni a gyed kompenzációt, ha tavaly a gyedhez már kapta akkor is?
2013. márc. 28. 18:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is február végén igényeltem meg. Most áprilisban fogják kifizetni és igen visszamenőleg is jár, vagyis januártól.
2013. márc. 28. 19:47
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2013. márc. 28. 21:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Leírnátok nekem légyszíves, hogy ki és milyen feltételekkel igényelheti? Nagyon szépen köszönöm!
2013. márc. 29. 00:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Az kérhet kompenzációt, aki 2011. december 31-én és 2012. január 1-én még ugyanazt az ellátást kapták és jogosultak voltak a megszüntetett adójóváírásra. Vagyis, ha 2011.dec.31-én tgyást és még 2012.jan.1-én is tgyást kaptál, akkor lehet igényelni, illetve ha 2011.dec. 31-én és 2012.jan.1-én is gyeden voltál, akkor is igényelhetsz kompenzációt. Ha ezen időszakban tgyáson voltál, akkor igényelhetsz kompenzációt, akkor is ha 2 gyerek után kértél családi adókedvezményt. Ha ezen időszakban gyeden voltál, akkor akkor kérhetsz kompnzációt, ha nem érvényesítesz családi adókedvezményt, vagy csak 1 gyerek után kapsz adókedvezményt. 3 gyerek vagy az felett érvényesítesz adókedvezményt, akkor nem jár kompenzáció.

Ami még fontos, hogy 2011 évre igénybe vetted az adójóváírást, ha 2011-re nem voltál jogosult adójóváírásra, akkor nem jár kompenzáció.

Akik 2012-ben vagy 2013-ban szültek, azok nem igényelhetnek kompenzációt.

2013. márc. 29. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!