Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is kapott az OEP-től...

Más is kapott az OEP-től nyomtatványt a családi pótlék nyilatkozatához?

Figyelt kérdés

Szégyen, hogy ebben az országban mi megy, most nagyon ki vagyok akadva!

Miután én szeretek utánajárni mindennek, és inkább pluszban megteszek olyan dolgot, amit nem muszáj, minthogy elmaradjon olyan, ami kellene, önszorgalomból letöltöttem az APEH oldalról a nyilatkozatot, kitöltöttem, és elküldtem az OEP-nek a nyilatkozatot, miután sehol semmi tájékoztatást nem lehetett találni, papírt nem küldtek.

Erre tegnap kaptam mindenféle kommentár nélkül az OEP-től két nyomtatványt, ami ugyanaz, mint amit ÉN nyomtattam, csak még bele van foglalva, hogy a területileg illetékes regionális egészségbiztosítási pénztár részére! Az egyik barátnőm szintén kapott, aki ma reggel bement az OEP-be, hogy kitöltve személyesen leadja. Majd ott közölték, hogy JA! az egyiket a férje nevére kell kitölteni!

De semmiféle kitöltési útmutató nincs, semmi böfögés a papírok mellé, amúgy meg mi köze van az OEP-nek a férjeink nyilatkozatához, ha már egyszer ők leadták a munkahelyükön.

Tulajdonképpen most csak kimérgelődtem magam, bocsi, meg hátha kap még valaki ilyen postát, akkor tudjátok mit kell vele csinálni!!

2009. szept. 17. 08:32
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
nekünk a munkáltató küldte mivel most már megosztják a csp!az adóba bele fog számítani és ezért sajnos nincs lehetőség hogy az alacsonyabb jövedelműnél vegyék figyelembe!!!
2009. szept. 17. 09:00
 2/7 anonim ***** válasza:
én még nem.
2009. szept. 17. 10:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Annyit módosítok, hogy az OEP honlapon most van erre vonatkozó útmutatás.... Ja! és az adózás miatt nagyon fontos!!!
2009. szept. 17. 10:28
 4/7 anonim ***** válasza:

És, azt nem tudjátok, ha egyedülálló vagyok, mit kell tennem? Hívjam fel a munkahelyem könyvelőjét?

2 gyerekem van, utánuk kapok csp-t.

2009. szept. 17. 10:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Akkor is csak a felét kell "bevallani". Arról is nyilatkozni kell.

Úgy érzem, most egy óriási lavina indul ismét, teljes a káosz!

2009. szept. 17. 10:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, tényleg káosz és csakis Magyarországon csinálhatják ezt meg, hogy az ember semmi értesítőt nem kap, ha meg nem teszi meg a szükséges lépéseket lehet büntetni, még több lét lehúzni az emberekről.

Pedig örülök, ha ki tudom fizetni a gyereknek a sulit, a kicsinek meg a pelenkákat.

2009. szept. 17. 11:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, és utána könnyen jönnek azzal, hogy a jog nem ismerete nem mentesít a használata alól.

Érdemes még elolvasni a következőt, mert a könyvelős/adós oldalon is feltettem a kérdést, és nagyon meg lehet szívni, ha nem nyilatkozik valaki!:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..

2009. szept. 17. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!