Ki kérvényezett mostanában egyedi keresztnevet? Bele kell írni a családnevet is?
Attól függ, hogy mennyire extrém a név. :) Pl ha csak helyesírási változtatás lenne ahogy írod akkor semmi akadálya nincs. Pl Karolina -> Karolin, Nikolett -> Kolett, Piroska -> Piros stb stb mind így jöttek létre.
De ha valami brutális helyesírási változtatás lenne mondjuk mit tudom én Vivien helyett Wiwien-t szeretnél vagy Benjámin helyett Benlyámin-t, akkor ilyen esetben nem hiszem hogy engedélyeznék, illetve az egyértelműen buta neveket sem engedélyezik, nekem az egyik ismerősöm a Parfüm nevet akarta adni a lányának (ne is kérdezd..) azt természetesen nem engedélyezték.
Külföldi neveket viszont nem változtathatsz meg, a mostani szabály szerint csak fonetikusan leírva törzskönyveznek ilyeneket, pl Jessica az itthon csak Dzsesszika lehet, Justin csak Dzsázstin és így tovább.
MEgkérdezhetem mi a név, amit kérvényezni szeretnétek?
Igen, persze! Engedélyezett a Kira és a Kíra. De mi Kyra nevet szeretnénk.
Több helyen olvastam, hogy engedélyezték nagy nehezen, de sokszor elutasították...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!