Írnátok-linkelnétek uniszex gyerekszoba tapétát?
Nyáron festeni és tapétázni kell, és szeretném vidám, színessé tenni a gyerekszobát.
Ilyen módon tervezem: [link] hogy legyen egy alap szín, és hozzá valami nem túl felnőttes, de már nem is babás mintás rész.
Most hiába keresek sehogy se találok.
Ugye a fiam miatt nem lehet rózsaszín, a lányom miatt nem lehet kék:D
És már macikákat, hercegnőket, kisállatokat... nem akarnék feltenni. Csak színes szép legyen.
Pár oldal, ahonnan rendelhetsz is, meg ötletet is meríthetsz. :) Nálunk festett fal van, azon falmatricák, mert a gyerkőc még firkálgatós korban van :D, a festés a matricákkal olcsóbban kijött, mint a tapéta. A matricákat lehet variálni, cserélni is. Együtt választjátok ki a gyerkőcökkel a mintát? Mennyi idősek? Vannak egész falas poszterek is, azokra is ránézhetsz (az utsó linken), én személy szerint ezekért voltam/vagyok mindig is oda. Most ennyi jutott eszembe hirtelen.
Alul festés lesz(ha jöv télen is kijön a penészedés, akkor azon könnyebb javítani), és fentre tervezem a minta és sima felületet.
Amúgy igen a kicsik választják ki a mintát(3,5 éves fiú, 2éves csajszi)
Huh, hát engem a víz lever a penésztől, pláne gyerekszobában. Mi ezért is cseréltünk szobát kisfiammal, de aztán találtunk egy nagyon jó penészgátló festéket (accsuda, nem emléxem a nevére, de ha párom hazaér megkérdezem), előtte tömény hypoval lemostam a falat, hagytuk kiszáradni (szellőztetés ezerrel, ventillátor sarokba állítva), majd a festékkel lefestettük, megint szellőztetés meg ventillátor ezerrel, és azóta (kb. 9 hónapja) nem volt gond. Nah, ennyit arról a csúnya penészről.
Visszatérve a falmintára, ha akartok/akarnak a gyerkőcök falmatricákat, érdemes megnézni azokat százforintos/eurós boltban (én ott vettem őket, mindkét készlet 18-20 darab kb. 5 cm-estől 25 cm-esig nagyságú matricákat tartalmazott, egyikben kék felhők voltak, a másik a "Találd ki mennyire szeretlek" mese jeleneteit és feliratait tartalmazta angolul, ezek anélkül, hogy megsérülne a festék bármennyiszer feltehetők, levehetők). Ööö, akkor most lentre festéket akartok, fentre meg mintás tapétát elválasztva sima festett résszel? Jól értem? Mert fentre esetleg a mintás résznél is maradhattok festéknél, vannak mintás festőhengerek (na hát az árukat nemtom), vagy az is lehet egyszínű, csak eltérő mint az alsó és fentre mehetnek a matricák pölö. Nálunk "régebben" (4-5 éve) úgy volt, hogy két szín dominált egy szobában, de úgy, hogy a szemben lévő falak voltak egy színűek. Ha sokat locsogok, szólj rám, néha belelovalom magam egy témába. Vagy mindenképp tapéta?
Még nem tudom, csak azt tudom, hogy ami most van azt unom:D Egyszínű minden:(
A matricákat leszedegetik, és már unom visszatenni őket. Max képeket kapnak a falra:D
Sajna amióta az összes ablak ajtó le lett cserélve azóta hiába szellőztetés, fittyfene mindenhol a hideg falakon vagy fent(konyhában, fürdő, wc) vagy lent(szobákban) penészedünk:( A minap a szekrényem aljában(hidegfalon van), állt a víz:S Kezd elegem lenni a télből. Nem győzöm pucolni a falat penészölővel, domestosszal, sajna visszajön:S Régi xr alaptalan, hányavetin kívülről szigetelt(asszony ne szólj bele, jó lesz az módszerrel) Ezért gondoltam az alul festett módszerre, mert azt "könnyebb" kezelni, mint a tapétát.
Mondjuk egy ilyen vidám tapéta-bordűr, festés. (ismerős festő, ő ki tudja agyalni, mi kell a festés-tapétázáshoz egyszerre, és remélem vmi spéci penészgátlót is tud ajánlani), de nyárig még hála sok idő van, van időm agyalni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!