Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Írnátok-linkelnétek uniszex...

Írnátok-linkelnétek uniszex gyerekszoba tapétát?

Figyelt kérdés

Nyáron festeni és tapétázni kell, és szeretném vidám, színessé tenni a gyerekszobát.

Ilyen módon tervezem: [link] hogy legyen egy alap szín, és hozzá valami nem túl felnőttes, de már nem is babás mintás rész.

Most hiába keresek sehogy se találok.

2013. márc. 19. 19:45
 1/5 A kérdező kommentje:

Ugye a fiam miatt nem lehet rózsaszín, a lányom miatt nem lehet kék:D

És már macikákat, hercegnőket, kisállatokat... nem akarnék feltenni. Csak színes szép legyen.

2013. márc. 19. 19:48
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Pár oldal, ahonnan rendelhetsz is, meg ötletet is meríthetsz. :) Nálunk festett fal van, azon falmatricák, mert a gyerkőc még firkálgatós korban van :D, a festés a matricákkal olcsóbban kijött, mint a tapéta. A matricákat lehet variálni, cserélni is. Együtt választjátok ki a gyerkőcökkel a mintát? Mennyi idősek? Vannak egész falas poszterek is, azokra is ránézhetsz (az utsó linken), én személy szerint ezekért voltam/vagyok mindig is oda. Most ennyi jutott eszembe hirtelen.

2013. márc. 19. 20:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Alul festés lesz(ha jöv télen is kijön a penészedés, akkor azon könnyebb javítani), és fentre tervezem a minta és sima felületet.

Amúgy igen a kicsik választják ki a mintát(3,5 éves fiú, 2éves csajszi)

2013. márc. 19. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Huh, hát engem a víz lever a penésztől, pláne gyerekszobában. Mi ezért is cseréltünk szobát kisfiammal, de aztán találtunk egy nagyon jó penészgátló festéket (accsuda, nem emléxem a nevére, de ha párom hazaér megkérdezem), előtte tömény hypoval lemostam a falat, hagytuk kiszáradni (szellőztetés ezerrel, ventillátor sarokba állítva), majd a festékkel lefestettük, megint szellőztetés meg ventillátor ezerrel, és azóta (kb. 9 hónapja) nem volt gond. Nah, ennyit arról a csúnya penészről.

Visszatérve a falmintára, ha akartok/akarnak a gyerkőcök falmatricákat, érdemes megnézni azokat százforintos/eurós boltban (én ott vettem őket, mindkét készlet 18-20 darab kb. 5 cm-estől 25 cm-esig nagyságú matricákat tartalmazott, egyikben kék felhők voltak, a másik a "Találd ki mennyire szeretlek" mese jeleneteit és feliratait tartalmazta angolul, ezek anélkül, hogy megsérülne a festék bármennyiszer feltehetők, levehetők). Ööö, akkor most lentre festéket akartok, fentre meg mintás tapétát elválasztva sima festett résszel? Jól értem? Mert fentre esetleg a mintás résznél is maradhattok festéknél, vannak mintás festőhengerek (na hát az árukat nemtom), vagy az is lehet egyszínű, csak eltérő mint az alsó és fentre mehetnek a matricák pölö. Nálunk "régebben" (4-5 éve) úgy volt, hogy két szín dominált egy szobában, de úgy, hogy a szemben lévő falak voltak egy színűek. Ha sokat locsogok, szólj rám, néha belelovalom magam egy témába. Vagy mindenképp tapéta?

2013. márc. 21. 12:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Még nem tudom, csak azt tudom, hogy ami most van azt unom:D Egyszínű minden:(

A matricákat leszedegetik, és már unom visszatenni őket. Max képeket kapnak a falra:D

Sajna amióta az összes ablak ajtó le lett cserélve azóta hiába szellőztetés, fittyfene mindenhol a hideg falakon vagy fent(konyhában, fürdő, wc) vagy lent(szobákban) penészedünk:( A minap a szekrényem aljában(hidegfalon van), állt a víz:S Kezd elegem lenni a télből. Nem győzöm pucolni a falat penészölővel, domestosszal, sajna visszajön:S Régi xr alaptalan, hányavetin kívülről szigetelt(asszony ne szólj bele, jó lesz az módszerrel) Ezért gondoltam az alul festett módszerre, mert azt "könnyebb" kezelni, mint a tapétát.

[link]

Mondjuk egy ilyen vidám tapéta-bordűr, festés. (ismerős festő, ő ki tudja agyalni, mi kell a festés-tapétázáshoz egyszerre, és remélem vmi spéci penészgátlót is tud ajánlani), de nyárig még hála sok idő van, van időm agyalni rajta.

2013. márc. 21. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!