Magát a márkát nem ismerem, viszont általánosságban azt tudom biztosan, hogy egy hónapos babának még nem a mei tai a legjobb hordozó:). Óriási terpeszben lenne benne, ami nem ideális a csípő- gerincfejlődéséhez.
"(...)Következő említett eszközök a mei tai- ok és a csatos hordozók. Ezeknek derékpántja fix, ezáltal a baba terpeszének fokát is nagyban meghatározzák, így nem támogatják a helyes csípőfejlődést. Ezért a mei tai- ok és csatos hordozók használatát csecsemők esetében nem ajánlom, csak akkortól javaslom, mikor a kicsi már önállóan ülni vagy járni tud.(...)" innen: [link]
Újszülött, picike babát inkább kendőben vagy karikás kendőben hordozz:)!
Kedves Utolsó, sajnos ez téves infó:(.
Röviden: azért hordozzuk a legkisebbeket is függőlegesen, mert a csigolyák közötti porckorongok ebben a helyzetben tudják ellátni védő funkciójukat, valamint függőlegesben lesz szimmetrikus a baba tartása(csípői egyformán állnak, gerince szabályosan tud görbülni...)
Hosszabban:):
A linkeden látszik, hogy a kicsi totálisan "meg van csavarodva". Ezen kívül, főleg bukósabb babáknál egyértelmű veszélyei is vannak a fekve hordozásnak:(.
Ezen elég sok mindenféle van a hordozókendőről.
Nekem kendőből (eddig) egy nandu márkájú volt, elég nehéz volt megkötni. Nem a kötés bonyolultsága miatt, hanem az anyag minősége miatt.
De a következő picivel biztos h. rugalmas kendővel kezdenék. És a liliputit próbálnám ki elsőre.
Ha van lehetőséged kölcsönkérni, vagy a közeledben van babahordozó klub akkor ott ki tudsz próbálni többfélét, és akkor könnyebb lesz a választás is.
A mei tai, amit linkeltél is később lesz jó, én az enyémet 6 hónapos korától hordtam ilyenbe (csak másik gyártótól) és nagyon szuper. :)
A legtöbb hordozókendő keresztsávoly szüvésű anyagól van, ez a szüvéstipus ugyanis azt tudja, hogy nem enged se kersztbe, se hosszába, viszont átlósan igen, ettől tud nagyon stabilan tartani a mellett, hogy szépen körülveszi, idomul a babához és az anyukához:)(itt egy cikk a kendők szövéséről, ha érdekel érdekes lehet: [link] ) .
Ilyen szövésű a Nandu is(magyar gyártmány, abszolút alkalmas hordozásra, csak kicsit kemény, kezdő kendőzőnek nem szivesen ajánlanám, max. ha meg tudja tapogatni vásárlás előtt és puhának, "betört"nek találja), ezen kívül a viszonylag könnyen hozzáférhető márkák, amivel nemigen tudsz melléfogni: Didymos, Lana, Hoppediz, Storchenwiege...
Újszülötthöz, kezdpként mindenképpen azt javasolnám, hogy használt, betört kendőt vásárolj:).
A mamami.hu fórumának piacterén találsz nagyon sok kendőt, szinte kivétel nélkül kifogástalan kendőket, és ha kérdésed van, segítőkészek az anyukák, akik ott hirdetik a kendőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!