Anyukák nektek miből fog állni a tavaszi nagytakarítás? és a gyerkőc (ök) mellett hogy fogtok hozzá?
Figyelt kérdés
2013. márc. 17. 13:13
1/11 anonim válasza:
én igyekszem rendben tartani a lakást, hogy kevés nagy dolgot kelljen megcsinálni
addig apuka vigyázz a kicsire, míg én pl ablakot pucolok, vagy egy éjszakára átviszem anyukámhoz, és akkor haladósabb :)
2/11 A kérdező kommentje:
én is hasonlóan
nem egyszerre akarok nekifogni mindennek folyamatosan csinálgatom ..
2013. márc. 17. 13:23
3/11 anonim válasza:
én is szinten tartom a dolgot, apa vigyáz a gyerkőcre, míg én ablakot mosok, függönyt felrakok (gyerekszobába lévő sötétítőt muszáj vasalni, ezt az 1db-ot nem tudom feltenni szépen egyedül, ebben segít), általában a kamrát is alaposan kitakarítom (befőttes üvegek tetejét letörlöm, ilyenek)
4/11 anonim válasza:
Nálunk már csak az előszoba van vissza. Párom segít, 2 éves kislányunk van. Ablak, redöny pucoláskor anyumnál volt, emelet takarításakor tesomnál volt manónk. Földszinten 1nap 1 helység volt. Alaposan takarítunk ilyenkor, minden szekrényt kipakolunk, kitörlünk, szanáljuk a cuccokat,amit adományba adunk. Csempéket is pucolunk, pokhálozunk, lámrát, csőveket is. Függönyt kimoson, vasalom. Összes pokrocot kimosom. Kárpitokat kitísztitom. Hűtő és fagyasztót is kimossuk. Közbe szinte mindent fertőtlenítünk.
5/11 anonim válasza:
Megvarom mig jobb Ido lesz,Kinnt akarok Teregetni.Paplant is mosom Meg parnat a fuggony mellett.konyha szekrenyeket rendbe raktam Mär.Most Mindent domestossal atmosok.utana Majd jo Kis legfrissitovel illatositok.Ablakokat is atpucom, ruhakat selejtezek,Meg cipoket.szonyegeket geppel attisztitom,csenpeket Meg radiatorokat is lesurolom.Prontoval atmegyek a butorokon,teraszt is Kicsit rendbe kell tegyem.Gyerekek addig eljatszanak a szomszedban.Jo Kis zene es mar megy is a nagytakaritas.
6/11 A kérdező kommentje:
szuper !!
2013. márc. 17. 14:42
7/11 anonim válasza:
Nekem most egybeesik a nagytakarítás a babvárási takarítással. Én is megvárom, hogy jobb idő legyen, mert ilyenkor nagymosás van és kint szeretnék teregetni. Ki kell mosni a nagykabátokat és elrakni, kanapéhuzatot, babaruhákat, függönyöket, sötétítőket... Aztán a szokásos ablakmosás és alapos portalanítás, pókháló írtás, rejtett zugok takarítása. Mivel nem szeretném másra bízni, ezért elég lassan fogok haladni nagy hassal, de remélem jövőhéten már elkezdhetem. Addig a férjem játszik majd a lányunkkal. Remélhetőleg ő nem akar majd besegíteni a takarításba :)
8/11 anonim válasza:
Úgy látszik, egyedül mi takarítunk a gyerekkel :) nálunk apa lekapja a függönyöket, lemossa az ablakokat, elhúzza a bútorokat, meg még egy csomó mindenben segít, közben mi a gyerekkel (3.5 éves) porszívózunk, felmosunk, rendet teszünk a szekrényekben, stb. ami könnyebb, kisebb munka azt a gyerekkel csináljuk. Ő is élvezi, főleg a szekrények kipakolását, meg az edényeket egymásba pakolni :) hamar kész vagyunk. Amúgy rendszeresen takarítunk, így inkább csak az ablakok-szekrények elmozgatása ami "nagytakarításnak2 mondható. Ahhoz meg apa mindenképpen kell :)
9/11 anonim válasza:
Ha nem másfél éves lenne az enyém, akkor én is bevonnám a takarításba. De egyelőre még több kárt csinálna, mint hasznot.
10/11 anonim válasza:
érthető, nem is kritikának írtam :)
Amúgy szerintetek fura dolog bevonni a házimunkába ilyen korú gyereket? Mert ő segít nekem a főzésben, takarításban, mosásban, teregetésben, és nem én kérem rá, ő akarja. Már többen is furcsán néztek rám emiatt.
Bocsi az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!