1 évesemnek túrókrémmel, vagy pudinggal tölteném a tortáját. Hogy csináljam a túrókrémet tojás nélkül? Pudingot főzhetem rizs-, vagy zabtejjel?
Figyelt kérdés
2013. márc. 14. 21:45
1/8 anonim válasza:
Pudinggal nem lesz a legjobb, de miért nem tojással csinálod? Ha adsz neki túrót, akkor miért nem főzheted neki tejjel a pudingot? A túró is tejből van, csak a savó nincs már benne.
2/8 A kérdező kommentje:
Még nem ihat tejet és nem ehet tojásfehérjét. A savanyított tejtermékeket eheti.
2013. márc. 14. 21:59
3/8 frászkarikaborsó válasza:
túrókrémre van egy tök jó receptem, kifejezetten süti töltelék. 100g cukor 100g olvasztott vaj (ezt eheti? ha nem, akkor helyettesítsd margarinnal) 500g túró, reszelt citromhéj, vanília vagy vanília aroma összeturmixolva, amíg jó habos lesz. Ha darabosabb a túró, akkor pici tejszínhab vagy joghurt lehet kell bele hogy rendesen tudd turmixolni. Ha ez megvan, akkor az olvasztott vaj miatt még kenhető, de hűtőben egészen megszilárdul majd. Kentem már sütire, csináltam vele palacsintatortát (mazsolával természetesen), mind nagyon finom lett, de sima túrókrémként is tökéletes.
4/8 anonim válasza:
1 évesen már bőven ehet tojást egy gyerek.
5/8 anonim válasza:
Van valami különleges oka annak, hogy nem ehet tojást? Mert 1 éves kortól már szabad a fehérje is.
6/8 A kérdező kommentje:
A védőnőm pánikol a tojáson, egyébként még nincs egy éves, csak a szülinapi tortáját kísérletezném ki, és a kérdésemben ezt a kettőt összekombináltam.
Már fáradt voltam :)
2013. márc. 15. 11:25
7/8 anonim válasza:
Felesleges túlbonyolítani a dolgot. Ha nincs allergiás a családban, akkor sütsz egy sima piskótát és megkóstoltatod vele. A tojás és a tej úgyis feldolgozott formában van benne. Na meg a szülinapi tortájából sem fog 2-3 szeletet megenni!
8/8 A kérdező kommentje:
Amilyen étvágya van, még 4 szeletet is megenne:)
Köszi!
2013. márc. 15. 15:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!