Oviba 5 évesen?

Nos nekem a fiam 3 évesen kezdte az ovit ,de állandóan beteg volt mindig otthon volt, anyukámmal volt ,mert én ugye dolgoztam,aztán hála istennek terhes lettem a tesóval igy muszály volt kivennem az oviból ,nyáron kivetettem az orrmanduláját, ez tavaly Juniban volt ,Juliban megszületett a hugi és mivel otthon voltam maradt ő is velünk!!
És nem is volt beteg egyszer sem!
De most Augusztusban lesz 5 éves sajna kell vinnem!!
De 3 évesen még nagy kicsinek és gyámoltalannak tartottam

Részben egyetértek a 3-as válaszolóval, a gyereknek abszolút nincs szüksége arra, sőt, kifejezetten káros, hogy 2-3 évesen egész napra elszakítják az anyjától, ez inkább az unatkozó anyukáknak való, akik nem tudnak/akarnak mit kezdeni a gyerekükkel.
A cigány-résszel már nem értek egyet, az én ismeretségi körömben egy csomó jól szituált, magyar családra jellemző, hogy 1 évesen bölcsibe dugják a gyereket, mert nincs kedvük otthon foglalkozni vele.
A külföldi gyakorlat a normális, régen itthon is így volt, hogy csak 5 éves kortól volt kötelező az ovi, csak most arra akarják ösztönözni az anyákat, hogy nehogy otthon maradjanak és neveljék a gyerekeiket, hanem menjenek gürizni, aztán az intézmények nevelik az egyforma, gondolkozni nem tudó, agymosott generációt.
Nekem 1 éves gyerekem van, és ha lehetőségem lesz rá, szeretném minél tovább itthon tartani. Ha igényli a társaságot, közösséget, akkor meg fogjuk oldani, hogy játszhasson a kortársaival, nem kell ehhez egész napra bevágni az oviba.

Ugyan minden ember más, ebből kifolyólag persze a gyerekek sem egyformák, de szerintem 1 év ovi kevés egy gyereknek.
Utána min. 12, de inkább 15-16 év iskola vár rá, így elég sok szabályt meg kell tanulnia a megfelelő szocializációhoz.
Persze ezt nem kell félreérteni, otthon is sok mindenre meg lehet tanítani a gyerekeket, de azt az élményt, amit az ovi jelent, egy szülő sem tudja visszaadni (sem a pozitívumokat, sem a negatívumokat, pedig mindkettőből tanulni lehet).
Kedves ma 04:29, 63%-os válaszoló!
Te komolyan gondolod, amit írsz? Iszonyúan szúrja a szemem pár mondatod!
"kifejezetten káros, hogy 2-3 évesen egész napra elszakítják az anyjától"
"most arra akarják ösztönözni az anyákat, hogy nehogy otthon maradjanak és neveljék a gyerekeiket, hanem menjenek gürizni, aztán az intézmények nevelik az egyforma, gondolkozni nem tudó, agymosott generációt"
"nem kell ehhez egész napra bevágni az oviba."
Tehát szerinted minden anyának otthon kéne ülnie 5-6 évig és non-stop foglalkoztatnia a gyerekeit?
Hűűű, de durva lenne :)

Ja és csak 5 éves kor előtt nevelnek az intézmények "egyforma, gondolkozni nem tudó, agymosott generációt", 5 éves kor után már nem????
Vagy hogy is van ez?

Hűha, ennyire félreérthető voltam? Nem azt mondtam, hogy mindenki maradjon otthon 5 évig, de aki esetleg megteheti (és meg is akarná tenni), azt nem kéne rákényszeríteni, hogy 3 évesen vigye a gyereket oviba, ha kell ha nem.
Tudom, hogy mostanában nagyon nem népszerű az én hozzáállásom, mert a legtöbb anyuka azon dolgozik, hogy minél előbb és minél hosszabb időre lepasszolhassa a gyerekét, de engedjétek már meg, hogy aki szeretné nevelni, foglalkozni a saját gyerekével, az megtehesse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!