Oviba 5 évesen?

Figyelt kérdés
Nem tartjatok késönek?Szoval valaki azert nem adja be hamarabb mert picinek tartja.Nem jobb lenne 4 évesen kicsit szokni a többi gyereket?Hogy vagytok vele?
2013. márc. 14. 16:32
 1/9 stiger ***** válasza:
72%
Az én lányom 2év 8hónaposan kezdte az ovit és nagyon szeret járni, kell is a saját korosztályukkal lenniük :-) Ha jól tudom amúgy is kötelező már 3éves kórtól az ovi
2013. márc. 14. 16:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Külföldön nem :(3-tol mehet 5 évesen kötelezö.Csak furcsa hogy van aki nem akarja elengedni a gyereket oviba.
2013. márc. 14. 16:41
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Nekem meg az a furcsább hogy sokan már a 1,5-2 évest viszik bölcsibe, mert szerintük kevés nekik az anyjuk, meg az otthoni szórakozás. Inkább anyuka lusta kitalálni mivel kötheti le a gyerekét. Szerintem minden gyerek különböző, és máskor érik meg a közösségre, kb 3-4 éves kora körül. Ha valaki viszi közösségbe a gyerekét, és nem a négy fal között ül vele 5 éves koráig akkor semmi szükség az ovira feltétlenül. Engem pedig kimondottan felháborít a 3 évtől kötelező ovi. Azért mert a cigányok b@sznak óvodába vinni a gyereket, inkább kocsmáznak vele, az szív aki pl otthon van a kistesóval és nem akarja vinni a nagyot. Járhat nevtanb meg orvoshoz, hogy igazolást szerezzen.
2013. márc. 14. 17:05
 4/9 A kérdező kommentje:
2 évesen en sem vinnem,de szerintem egeszseges 4 évesen anya nélkül masokkal jatszani.Persze semmi bajom vele,de furcsallom az 5 év nekem sok.
2013. márc. 14. 17:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nos nekem a fiam 3 évesen kezdte az ovit ,de állandóan beteg volt mindig otthon volt, anyukámmal volt ,mert én ugye dolgoztam,aztán hála istennek terhes lettem a tesóval igy muszály volt kivennem az oviból ,nyáron kivetettem az orrmanduláját, ez tavaly Juniban volt ,Juliban megszületett a hugi és mivel otthon voltam maradt ő is velünk!!

És nem is volt beteg egyszer sem!

De most Augusztusban lesz 5 éves sajna kell vinnem!!

De 3 évesen még nagy kicsinek és gyámoltalannak tartottam

2013. márc. 14. 17:25
 6/9 anonim ***** válasza:
31%

Részben egyetértek a 3-as válaszolóval, a gyereknek abszolút nincs szüksége arra, sőt, kifejezetten káros, hogy 2-3 évesen egész napra elszakítják az anyjától, ez inkább az unatkozó anyukáknak való, akik nem tudnak/akarnak mit kezdeni a gyerekükkel.

A cigány-résszel már nem értek egyet, az én ismeretségi körömben egy csomó jól szituált, magyar családra jellemző, hogy 1 évesen bölcsibe dugják a gyereket, mert nincs kedvük otthon foglalkozni vele.

A külföldi gyakorlat a normális, régen itthon is így volt, hogy csak 5 éves kortól volt kötelező az ovi, csak most arra akarják ösztönözni az anyákat, hogy nehogy otthon maradjanak és neveljék a gyerekeiket, hanem menjenek gürizni, aztán az intézmények nevelik az egyforma, gondolkozni nem tudó, agymosott generációt.

Nekem 1 éves gyerekem van, és ha lehetőségem lesz rá, szeretném minél tovább itthon tartani. Ha igényli a társaságot, közösséget, akkor meg fogjuk oldani, hogy játszhasson a kortársaival, nem kell ehhez egész napra bevágni az oviba.

2013. márc. 15. 04:29
 7/9 anonim ***** válasza:
80%

Ugyan minden ember más, ebből kifolyólag persze a gyerekek sem egyformák, de szerintem 1 év ovi kevés egy gyereknek.

Utána min. 12, de inkább 15-16 év iskola vár rá, így elég sok szabályt meg kell tanulnia a megfelelő szocializációhoz.

Persze ezt nem kell félreérteni, otthon is sok mindenre meg lehet tanítani a gyerekeket, de azt az élményt, amit az ovi jelent, egy szülő sem tudja visszaadni (sem a pozitívumokat, sem a negatívumokat, pedig mindkettőből tanulni lehet).

Kedves ma 04:29, 63%-os válaszoló!

Te komolyan gondolod, amit írsz? Iszonyúan szúrja a szemem pár mondatod!

"kifejezetten káros, hogy 2-3 évesen egész napra elszakítják az anyjától"

"most arra akarják ösztönözni az anyákat, hogy nehogy otthon maradjanak és neveljék a gyerekeiket, hanem menjenek gürizni, aztán az intézmények nevelik az egyforma, gondolkozni nem tudó, agymosott generációt"

"nem kell ehhez egész napra bevágni az oviba."

Tehát szerinted minden anyának otthon kéne ülnie 5-6 évig és non-stop foglalkoztatnia a gyerekeit?

Hűűű, de durva lenne :)

2013. márc. 15. 15:55
 8/9 anonim ***** válasza:
84%

Ja és csak 5 éves kor előtt nevelnek az intézmények "egyforma, gondolkozni nem tudó, agymosott generációt", 5 éves kor után már nem????

Vagy hogy is van ez?

2013. márc. 15. 15:57
 9/9 anonim ***** válasza:
48%

Hűha, ennyire félreérthető voltam? Nem azt mondtam, hogy mindenki maradjon otthon 5 évig, de aki esetleg megteheti (és meg is akarná tenni), azt nem kéne rákényszeríteni, hogy 3 évesen vigye a gyereket oviba, ha kell ha nem.

Tudom, hogy mostanában nagyon nem népszerű az én hozzáállásom, mert a legtöbb anyuka azon dolgozik, hogy minél előbb és minél hosszabb időre lepasszolhassa a gyerekét, de engedjétek már meg, hogy aki szeretné nevelni, foglalkozni a saját gyerekével, az megtehesse.

2013. márc. 15. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!