Szerintetek most több fiúgyerek fogja a Ferenc nevet kapni? Az új pápa után.
Ha lenne olyan lista, hogy a mélyen keresztény vallásosok köztött mi a kedvelt nevek, akkor most lehet hogy ez a név elöre kerülne.
de tuti egy mohamed nem fogja ennek hívni a gyerekét.
Nem hiszem...
Én legalábbis nem ismerek annyira fanatikus családot, amely egyházi alakok után nevezte volna el a gyerekeit.
Csak mert megkedvelik.
Ha egy sztárnak születik gyereke, vagy valakiből az lesz, és sokat szerepelnek a tévében, sokat hallják a nevét, ez már elég ahhoz, hogy megkedveljék a nevét.
Pl. a Róza, Rozina nevek is Orbán Viktor, Kepes András lánya utána, ill. Szulák Andrea kislánya után lettek népszerűek.
A Hanna név Stahl Judit névadása után.
De a Fanni név is egy férfi sztár (már nem emlékszem pontosan a nevére) kislánya után.
Vagy ha a Barátok köztben vagy más sorozatban feltűnik egy új név, pl. Emma, akkor rögtön kedveltebb lesz.
És nem azért, mert bárkinek is szimpi lenne a felsorolt sztárok közül valaki, vagy akár Dammak Jázmin, csak miután sokat hallják azt a bizonyos nevet, annak hatására bekerül a köztudatba, és meg is szeretik.
Nekem listás volt a Ferenc név, mindaddig amig meg nem láttam a tv-ben, hogy a Ferenc nevet választotta az új pápa.
Szerintem a katolikusok körében nincsenek ekkora fan-ok, hogy a pápáról nevezi el valaki a gyerekét.
Én sem azért neveztem el így a lányomat, mert Stahl lányának is ez a neve. Sőt, később tudtam csak meg, hogy így van, meg egyébként a Balzsay nagyobbik lánya is Hanna.
Válaszolva a kérdésedre, nem hiszem, hogy több lenne a Ferenc. Szerintem Benedekből sem volt több.
Én is azt írtam, hogy nem egy-egy híres ember miatt nevezik el a gyereküket sokan ugyanúgy.
Hanem mert egy eddig kb. ismeretlen név, mint a Hanna bekerül a köztudatba. Azt meg már lehet, hogy sokan nem is tudják, hogy hogyan került be, hogy kinek a gyerekét hívták "először" így, csak annyit tudnak, hogy gyakran hallják ezt a nevet, és megtetszik nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!