Igaz, hogy csak akkor kapok egyszeri anyasági segélyt, hogyha legalább tartózkodási helyként min.1 éve be van jelentve ahol lakunk?
4. válaszoló!
Ez a támogatás, mit mondasz ez az egyszeri anyasági segélyen kívüli dolog? Csak mert én eddig csak ezt a fajta segítséget hallottam, de ha valaki elmondaná nekem, hogy melyik mit jelent, azt megköszönném :)
5. válaszoló!
Azt tudom, hogy adnak Kispesten anyaságit, csak azt nem tudtam, hogy feltétele-e, hogy legyen valamilyen bejelentett állandó v. ideiglenes lakcím. Mondjuk majd úgyis utánajárok ennek pontosan, ha ott fogok tartani, csak így elöljáróban kérdeztem :)
Egyszeri anyaságit minden kerületben/városban/faluban adnak. Ezt nem az önkormányzat adja! Akkor jár neked, ha minimum 4 alaklommal megjelentél terhesgondozáson. Tgyás/gyed/gyes (ami jár) és csp igénylésekor szokták ezt is benyújtani.
Az önkormányzati támogatás teljesen más. Vagy ad a tiéd, vagy nem, ezt ő dönti el. Hívd fel a lakhelyed szerinti önkorit és kérdezd meg, hogy adnek-e valamilyen vissza nem térítendő támogatást baba születése esetén. Nálunk sajnos nem támogatják így a fiatalokat, de attól még az egyszeri anyaságit (64e ft) megkaptam!
Ja, értem! Én azt hittem, hogy ezt az egyszeri anyaságit az önkormányzat adja. Tehát, ha járok terhesgondozásra (min. 4 alkalommal), akkor kapok ezt is. Egyébként ezeknek az ügyeknek az intézésébe ki tud segíteni? Védőnő? Mármint úgy értem a segítséget, hogy ilyenkor (baba születésekor) az ember igyekszik minél több támogatást igénybe venni az egyszerre sok kiadás miatt, de honnan tudhatom meg, hogy milyen támogatásokra vagyok jogosult?
Köszönöm szépen a segítséget még egyszer! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!