Túl naiv vagyok? Én buta fejjel azt hittem, hogy mivel 5
hónapos a gyermekem tudok kismamabérletet venni, és
mehetünk világot látni. De nem jár csak azoknak akik
már dolgoznak gyerek mellett (GYES). Miért?
Én is azt hittem,hogy tudok majd venni 11 hónapos a gyermekem ,de sajna akik még GYEDEN vannak nekik még nem jár!Aki Gyesen van az elméletileg nem dolgozik,azért jár csak a Gyesen lévőknek mert kevés pénzt kapnak és ha még ebből bérletet is vennének maradna nekik cirka 17-8 ezer forint!
2009. szept. 14. 15:10
mi az akismamabérlet?bocs az OFFért de nem hallotamróla:(
2009. szept. 14. 17:57
Igen valóban csak a Gyes és a Gyet jogosít kismamabérletre.
2009. szept. 14. 19:52
Aki kérdezte, hogy ez mi: csak pesten van.
Én pécsi vagyok, nálunk is drága a bérlet, de hát itt senkinek sem jár... Oké, tudom, hogy pesten még drágább, de a 43 ezres gyed-emből sem volt egyszerű 7 ezerért bérletet venni... Amúgy érdekes elgondolás hogy csak gyes mellett jár, mert aki gyes-en van, az dolgozhat is. Ha mondjuk van egy 2 éves gyerekem, visszamegyek melózni és felveszem a mondjuk 200 ezres fizetésem, meg a gyesem is, akkor kedvezményes bérlet is jár? Mert ez így egy vicc.
2009. szept. 14. 20:19
sziasztok,
nem azért mondom, de a sok milliós végkielégítéseket nem vagyok hajlandó finanszírozni, ezért ha gyerekkel utazom, még csak jegyet sem lyukasztok
az ellenőrök, pedig ha látják hogy kisgyerekkel vagy nem kérik a jegyet, legalábbis tőlem még nem kérték, simán továbbmentek
ők is tudják hogy gyed-ből, gyes-ből nem telik jegyre is
2009. szept. 14. 23:53
Nem csak Pesten van,van Miskolcon is és még vagy 3 nagyobb városban. Aki dolgozik annak elveszik a Gyes!Nem kaphatja mind kettőt!Vagy tévedek?
2009. szept. 15. 11:27
Szolnokon is van kismamabérlet. A gyerkőc születésétől igényelheted, tehát amikortól tgys-t gyedet, vagy gyest kapsz és mindaddig jogosult vagy rá, amíg nem dolgozol.
2009. szept. 15. 11:37
8/10 A kérdező kommentje:
Tehát ha már GYES-en vagy akkor kaphatsz,hiszen abból a pénzből(meg)élni nem lehet,ergo muszáj vagy dolgozni mellette. :(
Debrecenben is van, de hasonlóan a leírtakhoz.
2009. szept. 16. 22:08
Ja csak ez azért kész kabaré, mert ha valaki két év után visszamegy dolgozni, akkor pont addig veheti olcsóbban a bérletét, amíg amúgy is valamennyivel több pénzt kap (gyes). Lejár a gyes-e, akkor veheti drágábban a bérletet, miközben a pénze is kevesebb. Értem én, hogy ez arra lett kitalálva, hogy aki csak gyes-re jogosult, és még otthon van, annak tényleg nem telik bérletre, de azért arra is lehetne gondolni, hogy nem mindenki a maximum gyed-et kapja, sokaknak épp hogy valamivel több csak a gyed mint a gyes. Ez megint ilyen felemás megoldás, tipikusan az adok valamit de mégsem kategória. A bkv inkább faragjon le a milliós fizetésekből meg végkielégítésekből és adja olcsóbban a bérletet mindenkinek. Nem tudom mondjuk mit hőzöngök itt, nem is pesti vagyok (bár laktam ott), de szerintem a pécsi közlekedési rt háza táján is lehetne sepergetni, és mondhatom elég bicskanyitogató, hogy ennyi pénzeket osztogatnak, miközben a bérlet meg mindenhol olyan drága, hogy az valami eszméletlen.
2009. szept. 16. 22:15
Kapcsolódó kérdések: