Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha táppénz miatt lemondok a...

Ha táppénz miatt lemondok a gyesről, akkor azt anyukám igénybe tudná venni?

Figyelt kérdés
Gyesen vagyok,kiderült babát várok,táppénzre megyek,szerintetek anyukám nagyszülőként igénybe tudná venni a gyest?Természetesen én lemondok róla,lakcím ugyanaz,bölcsibe nem jár a gyermek.
2013. márc. 5. 14:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyesen vagy hogy mész táppénzre?Ezt nem értem.
2013. márc. 5. 15:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, igénybe veheti, ha megfelel a jogosultsági feltételeknek.

[link]

és [link]

20§-22§

2013. márc. 5. 22:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak egy ellátásra vagy jogosult. Szóval vagy gyes vagy táppénz.

Különben akkor más is csinálhatná azt, hogy a kicsivel gyeden van, a nagyra meg a gyest a nagyi veszi igénybe...

2013. márc. 7. 14:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Előző: gyed -gyes valóban nem megy együtt, de ha a kérdező táppénzre megy, a gyes-t igénybe veheti a nagymama, vagy akár apuka ha megfelelnek a jogosultsági feltételeknek.
2013. márc. 7. 16:25
 5/6 A kérdező kommentje:

Kérdező vagyok.

Szóval ezt úgy hallottam egy ismerősömtől.Közben már utána érdeklődtem,jogszabályt néztem,szóval lehetséges.Egyik válaszoló írta,h.nem érti,hát mivel Nekem megvan a munkahelyem,tulajdonképp onnan jövök táppénzre,ezt csak veszélyeztetett terhes táppénzes kóddal lehet.Mivel a gyermekemet 100%-ban ellátni nem tudom az előírt gyakori ágynyugalom miatt(ezért megyek táppénzre)a nagymama fogja ellátni és mivel azonos a lakcímünk,mint írtam a baba nem jár bölcsibe(ez is egy kritérium)ezért a nagymama jogosan veheti igénybe a gyest.Természetesen ezt gyed mellett nem lehet,mert ott nincs orvosi igazolásod róla,hogy segítségre van szükséged a gyermek nevelésében.Végül is így van valahogy lefordítva a jog.Remélem annyira nem írtam zagyvaságot,mindenesetre a lényeg,hogy tudom igényelni.Köszi a válaszokat.Szép napot mindenkinek.

2013. márc. 7. 21:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Még annyi,hogy ha vissza mentem volna dolgozni,akkor is a nagymama vette volna igénybe nyugdíj mellett a gyest,amíg a baba be nem tölti a három évet.Mondta a munkaügyisünk,h.mostanában aki teheti így csinálja,mert így éri meg legjobban anyagilag.Persze nem mehet bölcsibe a baba,mert akkor miért kapná a nagymama a gyest.
2013. márc. 7. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!