Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem igényeltem pótszabadság...

Ha nem igényeltem pótszabadságot, akkor nem is jár?

Figyelt kérdés
2006 óta nem dolgozom, először táppénzen voltam, aztán megszületett az első gyermekem jött a TGYÁS, GYED, GYES, majd a második gyermekem is megszületett, újra TGYÁS, GYED, GYES, ami most fog lejárni. A kérdés az, hogy ez idő alatt nem töltöttem ki semmiféle igénylést a pótszabadságra, akkor jár nekem vagy sem?
2013. febr. 25. 09:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Jár, de szólni kell a bérszámfejtőnek, hogy írja be nekeda pótszabikat! Nekem is külön szólnom kellett (pedig tudták hogy van gyermekem).
2013. febr. 25. 09:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Elvileg jár.

Én 2011-ben szültem, és idén először küldtek nyilatkozatot, előtte én sem töltöttem ki semmit.

Szóltam a bérszámfejtőnek, hogy ilyenkor mi van, aki továbbküldött a HR-re, ahonnan azt a választ kaptam, hogy 2012-re visszamenőleg nyilatkozhatok, de 2011-re nem ( indok: tavalytól változtak a pótszabadságra vonatkozó szabályok, szóval tavalyra még lehet, de előtte évre nem).

A tv. -ben nem találtam nyomát annak hogy ilyenkor mi van csak annyit, hogy "jár" a pótszabi ( örülnék ha valaki ezt be tudná linkelni), különböző fórumokon pedig egyöntetű véleményként azt olvasom ( szakértőktől is) hogy a visszamenőleges nyilatkoztatás a munkáltató jóindulatán múlik (!).

Sz@r ügy, mert ha vissza akarok menni oda dolgozni, akkor ugye nem nagyon kellene vitába szállni ezzel, szóval én benyeltem azt az egy évet...

2013. febr. 25. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Visszamenőleg nem fogadták el nálam sem (azt mondták nem lehetséges, csak a tárgyévre.. átvinni sem lehet, szóval azt fel kell használni tárgyévben). Csak az adott (most 2013-as évre) tudod érvényesíteni.
2013. febr. 25. 09:48
 4/7 A kérdező kommentje:
A jövő héten jár le a gyesem, valószínű, hogy nem tud a munkáltató foglalkoztatni, így arra számítok, hogy a felgyülemlett szabadságaimat megváltja, ehhez szerettem volna tudni, hogy mi a helyzet ilyen estben a pótszabadsággal, ilyen estben sem lehet átvinni a következő évre?
2013. febr. 25. 10:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nem. Visszamenőleg ezzel már nem tudsz mit csinálni, azt nem fogják kifizetni.
2013. febr. 25. 10:10
 6/7 anonim ***** válasza:

2 vagyok: azért próbáld meg és fuss egy kört a cégnél még a GYES lejárta előtt, mondd hogy eddig senki nem ( a párod sem) vette igénybe pótszabikat, viszont nem kaptál papírokat sem ezzel kapcs., ezért most szeretnél visszamenőleg nyilatkozni.

Legfeljebb azt mondják hogy nem.

2013. febr. 25. 13:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, az imént beszéltem egy könyvelővel, aki azt mondta, hogy a munkáltató feladata az igénylőlap kitöltetése, és így jár. Sajnos nem lesz egyszerű, mivel hívtam a munkáltatómat és azt mondta, hogy visszaadta a vállalkozóit, mert tönkrement, de erről semmiféle értesítést sem kaptam. Hosszú menet lesz.
2013. febr. 25. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!