Apa nem szeretne kistestvért, én nagyon nagyon. Azt mondta ha annyira akarom, akkor "elenged" hogy szüljek másnak, de ő akkor sem akar. Most mit csináljak?
Sajnos több vetélés, és egy 21-ik héten elvesztett kisfiú után sikerült végre a fiúnk. Ennek már négy éve. Azóta még két vetélésem volt. Nem vagyok már mai csirke, nem várhatok éveket hogy talán meggondolja magát.
Én vágyom még egy babára, egyrészt én egyke voltam, tudom milyen rossz egyedül, másrészt az egész családban nem lesz senkije, még egy unokatestvére sem ha mi már nem leszünk. Másik bajom az, hogy valószínű problémái lesznek az életben a fiamnak, mert úgy néz ki a születése körüli oxigénhiány miatt enyhe értelmi károsodást szenvedett. Nem vészes, de rettentően le van maradva a többitől beszédileg is és értelmileg is. Mi lesz vele ha egyedül marad? Most önző vagyok? Fogalmam sincs mi legyen. Most elment a férjem itthonról munka ügyben, de nemsokára hazaér, mit mondjak neki?????
"Én vágyom még egy babára, egyrészt én egyke voltam, tudom milyen rossz egyedül, másrészt az egész családban nem lesz senkije, még egy unokatestvére sem ha mi már nem leszünk. "
Azért az durva lenne, ha csak azért szülnél még egy gyereket, h a fogyatékos gyereknek ápolója legyen, meg hogy ne maradjon egyedül. az meg szerencsétlen ne költözzön el, ne vállaljon külföldön munkát, ne legyen boldog, mert a fogyatékos tesóját mellett kell maradnia.
A másik: képes lennél szétdúlni a családod nyugalmát, h te szülhess egy második babát? A férjed véleménye egyáltalán nem számít? Hogy neki már ez az egy beteg gyerek is sok?
Hagyd, hogy a férjed döntsön. Nem tudsz mit tenni. Ha nem akar gyereket, de te mégis terhes maradsz és elhagy, az jó lesz neked? Ilyen előzmények után biztos nem vállalkoznék még egy terhességre.
A másik meg az, hogy ne rakjál a leendő testvérre akkora terhet, hogyha a fiatok esetleg mégsem jön helyre teljesen, ő mindig ott legyen mellette. Ez mem jó érv, nem értettem ezt meg soha.
Jobb lenne, ha beletörődnél ebbe az egybe.
Írod, hogy a születése után még 2-szer voltál terhes. Akkor még benne lett volna a férjed? Mitől gondolta meg magát?
Köszönöm a válaszokat!
Azért kicsit rosszul érintett hogy sokan így nekemestetek
Ha így álltam volna hozzá mint néhányan kifejtettétek a kisfiam se születhetett volna meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!