Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek elég a gyes+ családi a...

Nektek elég a gyes+ családi a babára?

Figyelt kérdés
Ha nem mennyit raktok még hozzá?
2013. febr. 22. 11:39
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
A babára igen, de ahhoz képest, hogy előtte hogy éltünk, jelentős különbség
2013. febr. 22. 13:01
 22/33 anonim ***** válasza:

Bocsaz OFF-ért, csak az anyaságihoz:

"29. § (1) Anyasági támogatásra jogosult a szülést követően

a) az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt;"

Szó nincs arról a Cst. tv-ben hogy kitől kellenek a pecsétek, az áll benne, hogy X alkalommal jelenj meg tg-on, ahol nyilván kapsz pecsétet is a könyvedbe.

2013. febr. 22. 13:11
 23/33 anonim ***** válasza:

Nem magàn nőgyògyàsztòl? Èn mindkèt gyerekkel magàn dokihoz jàrtam tőle kaptam a pecsèteket, mindkettőnèl kaptam anyasàgit.

Kèrdező, ha ezt az összeget csak a babàra költöd bőven elèg, sőt, èn szinte soha nem költöttem többet 15-20 ezernèl többet a babàra. Esetleg ha ruhàt, cipőt vettem.

2013. febr. 22. 13:12
 24/33 anonim ***** válasza:
ez az összeg bőven elég, még lehet belőle félre rakni is, ha odafigyelsz, mit milyen áron veszel.
2013. febr. 22. 13:33
 25/33 anonim ***** válasza:

A babára elég, de TE miből fogsz élni? Vagy eddig magadra mennyit költöttél? Vagy eltartott voltál?

Ha a párod eltart, akkor a babára elég. Ha nem lenne segítséged, akkor logikusan nem. Hisz abból nem lehet fentartani magadat, lakást, gyereket.

2013. febr. 22. 13:33
 26/33 A kérdező kommentje:
Hát igazábol nincsenek nagy igényeim..tehát ameddig volt munkám addig persze kerestem és többet költöttem magamra de volt elötte 1 év mikor nem volt és akkor igen a párom tartott el de akkor szinte semmit persze ruha meg egyebek de semmi lukszus..
2013. febr. 22. 13:36
 27/33 anonim ***** válasza:

A babára bőven elég.

Az én lányom már nagyobb, a pelus 3000ft havonta, meg popsitörlő nagyon max 1000ft. Ezen kívűl egy karton tej 2200ft, a gyümölcs amit megeszik úgy 3000ft. A többit nem tudom külön megmondani neked, mert azt eszi amit mi, így nem tudom /fő-re lebonani. Ezen kívűl néha új/használt ruhák neki és ünnepekkor játék. De az utóbbiak már nem havi rendszerességűek. Viszont, ha azt kérdeznéd, hogy megélnénk-e családi+gyesből, akkor arra a válaszom nem lenne. Max gyedet kapok, és a férjem is dolgozik. Így azért ki lehet jönni.

2013. febr. 22. 13:46
 28/33 A kérdező kommentje:
Persze ennyiböl nem lehet megélni!Emelett kell legalább egy normális fizetés..
2013. febr. 22. 13:48
 29/33 anonim ***** válasza:
Ha a párod stabilan keres annyit, hogy eltartsa magát és téged is, akkor a baba alap dolgaihoz elegendő.
2013. febr. 22. 13:49
 30/33 anonim ***** válasza:

Hát azért az első hónapokban nem 3 eft a pelenka, hisz naponta kb 10 db kell. Törekedj, hogy kizárólag szoptasd a babádat, mert a tápszer is sokba kerül.

Használt ruhákat vegyél neki, töredékébe kerül, főleg az első egy évben iszonyú gyorsan nőnek általában.

Szerencsés vagy, hogy ilyen párod van, aki el tud tartani:)

2013. febr. 22. 13:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!