Nektek elég a gyes+ családi a babára?
Bocsaz OFF-ért, csak az anyaságihoz:
"29. § (1) Anyasági támogatásra jogosult a szülést követően
a) az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt;"
Szó nincs arról a Cst. tv-ben hogy kitől kellenek a pecsétek, az áll benne, hogy X alkalommal jelenj meg tg-on, ahol nyilván kapsz pecsétet is a könyvedbe.
Nem magàn nőgyògyàsztòl? Èn mindkèt gyerekkel magàn dokihoz jàrtam tőle kaptam a pecsèteket, mindkettőnèl kaptam anyasàgit.
Kèrdező, ha ezt az összeget csak a babàra költöd bőven elèg, sőt, èn szinte soha nem költöttem többet 15-20 ezernèl többet a babàra. Esetleg ha ruhàt, cipőt vettem.
A babára elég, de TE miből fogsz élni? Vagy eddig magadra mennyit költöttél? Vagy eltartott voltál?
Ha a párod eltart, akkor a babára elég. Ha nem lenne segítséged, akkor logikusan nem. Hisz abból nem lehet fentartani magadat, lakást, gyereket.
A babára bőven elég.
Az én lányom már nagyobb, a pelus 3000ft havonta, meg popsitörlő nagyon max 1000ft. Ezen kívűl egy karton tej 2200ft, a gyümölcs amit megeszik úgy 3000ft. A többit nem tudom külön megmondani neked, mert azt eszi amit mi, így nem tudom /fő-re lebonani. Ezen kívűl néha új/használt ruhák neki és ünnepekkor játék. De az utóbbiak már nem havi rendszerességűek. Viszont, ha azt kérdeznéd, hogy megélnénk-e családi+gyesből, akkor arra a válaszom nem lenne. Max gyedet kapok, és a férjem is dolgozik. Így azért ki lehet jönni.
Hát azért az első hónapokban nem 3 eft a pelenka, hisz naponta kb 10 db kell. Törekedj, hogy kizárólag szoptasd a babádat, mert a tápszer is sokba kerül.
Használt ruhákat vegyél neki, töredékébe kerül, főleg az első egy évben iszonyú gyorsan nőnek általában.
Szerencsés vagy, hogy ilyen párod van, aki el tud tartani:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!