Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Értékrendek! Akik kevés...

Értékrendek! Akik kevés pénzből éltek mit gondoltok, hogy a jobb helyzetben élő családoknak hogy kellene élni?

Figyelt kérdés

Olyan sokat gondolkoztam már ezen, többek közt az itt olvasott kérdések és válaszok miatt, hogy mit gondolnak azok, akik kevés pénzből élnek, hogy hogy kellene helyes értékrendre tanítani a gyereket? Mert nagyon sokszor látom, hogy le van hurrogva ha valaki több mindent meg tud adni a gyereknek, drágább babakocsi, félretett pénz a jövőjére, drágább játékok, új, márkásabb ruhák és a sorolhatnám a végtelenségig.

Miért gondolják sokan azt, hogy ezek olyan dolgok, amivel nem helyes értékrendet tanul a gyerek?

2013. febr. 21. 15:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Húú, nagyon jókat írtok és irtóra örülök, hogy nincs vita! Napok óta gondolkoztam, hogy ki merjem-e írni! :)))))

Mindenki válaszában nagyon sok igazság van. A könyv meg kimondottan tetszett! :))

Dorka, valahol a barátnődet is megértem, mondjuk nekünk 2 gyerekünk van, anyagilag megengedhetnénk még többet is, de én sem szeretnék, mondjuk nem azért, mert hátha akkor nem tudok nyaralni menni, de most, hogy látom hogy a lányom mennyire imád táncolni, mindig az jár a fejemben, hogy ha már többen lennének és mindnek lesz valami hobbija, akkor nem biztos, hogy mindnek tudnám ugyanazt finanszírozni. A tánc sem olcsó mulatság és egyszerűen nem lenne szívem egyik nap azt mondani neki, hogy nem tudom fizetni, vagy bármelyik másik gyerektől megvonni egy olyan dolgot, amit igazán szeret.

2013. febr. 21. 15:27
 12/14 anonim ***** válasza:

Én rá szoktam csodálkozni, amikor egy egy válaszban egy hetes bevásárlásra elmegy a havi járandóságom... Tehát amikor számomra irreális összegek repkednek.

De nem az én dolgom az ő pénzük beosztása.

Inkább azt tanítanám a gyerekeimnek, hogy ne a pénze alapján ítélje a másikat. Úgy éljenek, hogy ne az alapján ítélkezzenek, hogy nekik jobban megy. Mert lehet fordul a kocka.

2013. febr. 21. 19:02
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdekel, hogy más hogy csinálja, nekem van egy elképzelésem az életről, ha bárkinek szüksége van segítségre, legyen az gazdag vagy szegény, erőmön felül segítek. Ha a gyermek ezt látja, mert egyszerűen olyan a szülő, hogy érdemes követni, úgyis követni fogja.

Mi a csórók szemében gazdagok vagyunk, mert van autónk, amit fent tudunk tartani, és van egy hiteles családi házunk, nem hónapról hónapra élünk, tudunk félretenni felújításra...

A gazdagok szemében meg csóró senkiházik vagyunk, mert az autónk 13 éves, a mások által levetett ruhát adom a lányra, 1000 forintért vateráztam egy babakocsit, és nem járok szépségszalonba és edzőterembe, évek óta nem vettem egy új rongyot magamra.

Mindenkinek más a fontos, nekem a külsőségek éppen nem, de ha valakinek igen, az az ő dolga.

2013. febr. 21. 21:50
 14/14 anonim ***** válasza:

13-as! Nagyon jól rávilágítottál a lényegre. Én nagyon szeretem a barátnőmet, számíthatok rá a bajban, de nagy az életmódbeli különbség közöttünk. Hozzá takarítónő jár, masszőr jár, hétvégén bulik, wellness miegymás. Na, szerintem ez nem átlagos dolog. Nekem 8 éves a kabátom, nem veszek magamra semmit, állandóan az akciós pelenkákat vadászom. Hétvégén elmegyek bevásárolni és ha elköltök 15 ezret, akkor lelkifurdalásom van, hogy miért nem hozom ki, mondjuk csak 9-10 ezerből.

Van egy lelkész házaspár ismerősöm. Hat gyerekük van, gyönyörűek, szépek, okosak. Nem saját házban élnek, hanem parókián. A legboldogabb család, akit valaha is láttam és terveznek még gyereket. Van enniük, ruhájuk, tüzelőjük, autójuk (mikrobusz) és nem állnak sorba segélyért az önkormányzatnál. Vajon nekik is a síelés és a külföldi nyaralás meg az egyetemre járatás járt az eszükben, mikor a gyerekeket tervezték??? Így is lehet élni, méghozzá nagyon boldogan és jóravaló embert nevelni.

2013. febr. 22. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!