Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van még ennyi urban...

Miért van még ennyi urban legend a szülés fajtákról?

Figyelt kérdés

Számos ilyen kérdés volt a napokban,hogy melyik a fájdalmasabb, rosszabb, stb. a császár vagy a normál szülés!

Rengeteget válaszadónak fogalma sincs, mert vagy csak az egyik, vagy csak másik volt, vagy még egyse, de váltig állítja, hogy hú a császárba bele lehet halni, a másik ugyanezt állítja a természetesről stb.

Meg egyébként ki, honnan tudja,hogy a másik szervezete milyen, hogy fogja viselni. Lehet,hogy amibe az egyik "belehal", a másik sokkal könnyebben túl lesz rajta!

Én soha senki nem riogattam ilyennel, max. elmondtam,hogy az én szülésem milyen volt!

2013. febr. 21. 04:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Jó kérdés de én is császáros voltam, és még itt vagyok. Lassan 9 hónapja :)
2013. febr. 21. 06:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem annyira más minden szülés, hogy még az orvos sem tudhatja, mi lesz előre. Én háromszor szültem, megtapasztaltam, hogy semmi nem úgy történt, ahogy az előzményekből kifolyólag számítottam rá. Volt elhúzódó szülésem komplikációkkal, volt sima gyors, és indított.

Most a negyediket várom, és a férjemmel viccelődtünk azon, hogy már csak egy császár hiányzik a repertoárból...

Igen óvatosan kell fogalmazni, amikor valaki leírja azt, hogyan szült, mivel írott szövegben másképp csapódik le, könnyen meg lehet ijeszteni vele a másikat. Ez végül is azoknak rossz, akik még nem szültek, nincs semmi tapasztalatuk, és készpénznek vesznek mindent.

Én is csalódtam egy nagyot az első szülésemkor. Egy barátnőm nagyon fel akart készíteni, és nagyon részletesen elmesélt mindent, hogy mi hogy fog történni. Azt mondta, hogy a tolófájásoknál már nem fog fájni semmi, és milyen jó lesz, az a legjobb a szülésben. Hát nekem meg akkor fájt a legjobban, túl nagy volt a baba feje, elhúzódott a kitolási szakasz, és majdnem leblokkoltam, egyszerűen sokkolóan hatott rám az a tudat, hogy hát ez mégiscsak fáj, pedig nekem azt mondták, hogy nem.

Azért jó a szüléstörténeteket elolvasni, hogy minél több tapasztalatot tudjunk begyűjteni, ne csak egyféleképpen lássunk.

2013. febr. 21. 06:58
 3/7 anonim ***** válasza:

A császármetszés az anyára nézve kockázatosabb, nem véletlen, hogy nem "választható", hanem orvosi döntés eredménye.

A többihez nem fűznék hozzá semmit.

2013. febr. 21. 08:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem is arról van szó, hogy a császár nem kockázatos, hanem,hogy azt sem feltétlenül éli még mindenki nagyon rosszként!

Nekem sürgősségim volt, de olyan jól viseltem, hogy még csodálkoztam is,hogy ettől voltam én annyira betojva! :) De ez én vagyok, más meg ezt éli meg rosszul! De van,aki a természetesre mondja, hogy majd "belehalt"!

2013. febr. 21. 08:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Én meg csak úgy értettem, hogy a többi nekem annyira evidens, hogy nem összehasonlítható, meg az is, hogy miért nem. Meg, hogy úgy egyáltalán nem is kéne a kettőt szembe állítani,ez az alapvető hiba. Csak most nincs időm, hogy kifejtsem, de ha lesz, visszajövök és leírom.
2013. febr. 21. 09:27
 6/7 anonim ***** válasza:
én szültem simán és császárral is..ezért tudok viszonyítani..de így is általában lehurrognak:)
2013. febr. 21. 10:42
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Pár hete beszélgettem 3 barátnőmmel(gimiben osztálytársak voltunk)

Mind a négyünknek egy gyereke van. Természetesen szóba jött a szülés is.

2 császár. 2 hüvelyi szülés.

A tapasztalatok, vélemények nagyon érdekesek lettek:

Egyik barátnőmnek téraránytalanság miatt program császár. Nagyon megszenvedte a felépülést. Azt mondta, soha többet császár.

Másik barátnőmnek szintén program császár. Hamar felépült utána. Azt mondta, a következőt is császárral szülné, ha lehet.

Harmadik barátnőmnek "álomszülése" volt. Első fájástól számítva négy óra alatt meglett a baba gátvédelemmel. Ő azt mondta, minden nap szülne, ha ilyen lenne.

Én 20 órát vajúdtam, oxytocin, kézzel tágítás, másfél óra kitolás hasbakönyökléssel, vágtak, kívül, belül rebedtem-majd másfél órát stoppoltak. Nagyon lassan épültem föl.

lassan két éves lesz a fiam, és a szülés miatt halogatom leginkább a kistesót, mert a mai napig nem sikerült kihevernem...

Ebből látszik , hogy mindenki másképp éli meg a dolgot, akárhogy is szült. Lehet álomszülés egy hüvelyi szülés, de meg is lehet járni a poklok poklát is. És ugyan ez vonatkozik a császárra is.

Úgyhogy szerintem nincs olyan, hogy "melyik a jobb/rosszabb".

2013. febr. 21. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!