Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az, amit használtan vennél...

Mi az, amit használtan vennél a gyermekednek vagy magadnak?

Figyelt kérdés

Van egy lányunk és mellé érkezik a tesó. Elkezdtem nézelődni és sok olyan csoportban vagyok fb-n, ahol használt cumók vannak.

Mint pl. ruhák, mellszívók, légzésfigyelők, stb.

Amikor a lányunk megszületett, közöltem, hogy nem szeretnék még egy gyereket.

Ezt az állításomat 14 hónapos koráig tartottam, majd egyik nap úgy ébredtem fel, hogy: Én két gyerekes anyuka vagyok!

Ez az érzés megmagyarázhatatlan a számomra mai napig. Viszont sok dologtól megváltunk a lányom után.

Mint pl. kézi és elektromos mellszívótól, kisebb cumisüvegektől, ruhák tömkelegétől, babakocsi (egy percig sem bánom egyébként), stb..

Szóval, az alapokat össze irkálva, amire szükségünk lesz a második gyermekhez, csak 400-500 ezer környékén van.

Mivel nem becsúszott gyermek, hanem tervezett, így alapból megvan rá a keret. Viszont mivel már átmentem egyszer a "mindent összevásárolok és csak új lehet" fázison, így tudom, hogy ez egy baromság (akinek nem inge, nem veszi magára).

Okultam abból, hogy nem kötelező újnak lennie ahhoz, hogy egy gyereket kiszolgáljon.

Persze a cumisüveg, cumi, pelenka, ilyesmik egyértelmű, hogy boltból vesszük meg.

Viszont a többire már nem mondom ilyen magabiztosan, hogy új kellene.

2013. febr. 17. 21:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

En 10 eve dolgozom gyerekekkel, ugyhogy mikor Babas lettem, elkezdtem kapni MINDENT! Megmondom oszinten, nem sokmindent vettunk. Legzesfigyelot, cumisuveget, cumit es babakocsit meg persze babaulest! Ugy kb ennyi.

Ruhakat, jatekokat, babahintat mindenfelet kaptunk. Volt aki nekunk adta a Thomas collekciojat!! ( na az egy vagyon!) Oh! Vettem magamnak Medela hordozhatomellszivot mert vissza kellett mennem dolgozni. Hasznaltan, mindennel. Fagyasztozacskokkal, tartozekokkal, cumisuvegekkel...Ahol mi elunk van "Registry" amit magadnak csinalsz, es baratok vagy aki ajandekozni szeretne neked onnan valaszthat, mert bejelolod mi az amit szeretnel vagy szukseged van ra. Nekem igy lett Baba taskam, Bumboo seat-em stb....

Most Karacsonyra hasznalt jatekot vettem a Kisfiamnak, hasznalt triciklit...ot nem erdekli uj vagy regi es en szeretem a jo minosegu jatekokat. Inkabb veszek jo allapotban levo hasznaltat, mint ujat egy vagyonert. Szoval szerintem jol gondolkodsz. Ruhaink is hasznaltak. Rengeteg pozitiv visszajelzest kapok, hogy milyen jol oltozott a fiam...jaj ha tudnak! Masok levetett ruhait es cipoit hordja. Ha ruhat veszek, csak learazaskor veszem. Az egyszem maniam a jo minosegu zokni es azert hajlando vagyok tobbet adni de figyelem az akciokat en ugyanis utalom a strech zoknikat! Imadom a jo minosegu pamut csuszasgatlos zoknikat...

Idokozben en is eladtam a regi babakocsinkat, vettunk masikat amivel nagyon meg vagyok elegedve. Szerintem babakocsit erdemes ujat venni DE ha talal az ember alig hasznalt majdnem ujat az megjobb!

2013. febr. 18. 05:06
 12/12 anonim ***** válasza:
31%
Mi az első gyerekünknek csak új dolgokat vettünk és most a másodiknak is. Nem érzem baromságnak, hiszen magunknak is újonnan veszünk mindent, evidens, hogy a gyerekeknek sem használt dolgokat veszünk. Nekünk mondjuk kiságy, babakocsi, ilyenek megvannak, tehát nem kell vagyonokat költenünk, mint először, de ha kéne, akkor is mindent újonnan vennék, egész egyszerűen ellenkezik az én és a párom személyiségével, hogy bármit is használtan vegyünk.
2013. febr. 18. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!