Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bölcsődébe meddig járhat egy...

Bölcsődébe meddig járhat egy gyerek?

Figyelt kérdés
Ha betölti a 3. évet egyből kirakják? Ha igen, akkor mit tudok csinálni, ha az oviba viszont nem vették fel?
2013. febr. 16. 06:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Annak a gondozási év végéig járhat bölcsibe, amelyikben betölti a 3 évet. A gondozási év szeptember 1 - augusztus 31-ig tart. Tehát - szélsőséges esetben - ha pl. valaki szeptember 1-jén született, akkor 3 évesen még járhat bölcsibe következő év aug 31-ig, és 4 évesen mehet oviba.

Orvosi igazolással ugyanez a helyzet csak 4 éves a határ.

Ha nem megoldott az ovi, szerintem nem rakhatják ki.

Bár nálunk nem vesznek fel oviba évközbe, vagy csak nagyon fellebbezéssel, ezért a bölcsis csoportunk a november-február születésűek maradtak még egy évet bölcsiben. Majd szeptembertől kezdik az ovit, közel 4 évesen.

De barátnőméknél pl. amint betölti a 3-at a gyerkőc, küldik oviba. Ott van évközbeni felvétel az ovikban. Nem tudom, mennyire szabályos ez, elvileg úgy szól a tv, hogy "maradhat ! a gyerek..." Ha nem vették fel az oviba, a bölcsiből meg kirakják, fellebbezz, mert kötelesek valahova bevenni.

2013. febr. 16. 23:28
 12/12 A kérdező kommentje:

Ez az utolsó válasz sokat segített és teljesen logikus is.

(Pont ez a problémám, hogy most szeptemberben még kicsi lenne az ovihoz, következő szeptemberben pedig már elmúlik 3, akkor én is úgy gondolnám a legegyszerűbbnek, hogy maradjon addig bölcsibe. Vagy ha átveszik év közben is, pont 3 évesen, annak is örülök.)

2013. febr. 19. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!