A belföldön élő gyerekekkel miért nem törődik a gyámügy?
Egy ismerősöm 3 gyerekes családnál külföldön meghalt az apuka. Az ügyintézés nagyon lassú, az anyuka emiatt nem tudja elindítani az árvaellátás iránti kérelmét. Csak a családi pótlékból és a főállású anyaként kapott pénzből kellene megélnie, ha a család nem tudná őket támogatni.
A magyar állam és a Gyámügy nem törődik velük.
Minden idejük ezek szerint a külföldre került gyerekek sorsának ellenőrzésére megy el.
Nekem ebben az a durva, hogy a külföldre vitt gyerekek körülményeit ennyire ellenőrizgetni akarják, miközben az itt élők körülményeire negyedannyi figyelmet nem fordít a gyámhatóság.
Ilyen szervek külföldön is vannak, ott az ő dolguk ellenőrizni, hogy minden rendben van-e, a magyar gyámügy foglalkozzon azokkal, akik (még) itt élnek.
Vajon jól értelmezem?: ha külföldre megyek, szerzek munkát, lakást, beiratom a gyereket suliba, akkor a magyar gyámhatóságnak is kell szólni, hogy természetesen magammal vittem a gyerekemet, de mindent elrendeztem kint körülötte?
Gondolom nem jönnek ki környezettanulmányra hanem minden én kell papírral igazoljak rendes magyar módra....
Érdekes a cikk friss, pedig ez az ügy egy évvel korábban már megoldódott:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!