Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekükkel külföldre költözők...

Gyerekükkel külföldre költözők erről hallottak?

Figyelt kérdés
[link]
2013. febr. 10. 19:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Én hallottam. nonszensz. ez vicc, ami itt megy.
2013. febr. 10. 20:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát tényleg vicc vagy inkább siralmas. Nálunk a gyerek kettős állampolgár, remélem így nem kapcsolnak majd le amikor látogatóba hazaugrunk..
2013. febr. 10. 20:12
 3/8 anonim ***** válasza:

A belföldön élő gyerekekkel miért nem törődik a gyámügy?

Egy ismerősöm 3 gyerekes családnál külföldön meghalt az apuka. Az ügyintézés nagyon lassú, az anyuka emiatt nem tudja elindítani az árvaellátás iránti kérelmét. Csak a családi pótlékból és a főállású anyaként kapott pénzből kellene megélnie, ha a család nem tudná őket támogatni.

A magyar állam és a Gyámügy nem törődik velük.

Minden idejük ezek szerint a külföldre került gyerekek sorsának ellenőrzésére megy el.

2013. febr. 10. 20:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Most olvastam csak. Ez tényleg vicc. Mi itthon akartuk felnevelni a fiúnkat, de itt nehéz. Eldöntöttük, hogy májusban visszamegyünk Angliába, hogy jobban éljünk és ne kelljen minden forintot megszámolni. A saját gyerekünket nem vihetnénk magunkkal? Magyarországon belül miért nem érdekli őket, hogy miből tartjuk el...
2013. febr. 10. 20:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem ebben az a durva, hogy a külföldre vitt gyerekek körülményeit ennyire ellenőrizgetni akarják, miközben az itt élők körülményeire negyedannyi figyelmet nem fordít a gyámhatóság.

Ilyen szervek külföldön is vannak, ott az ő dolguk ellenőrizni, hogy minden rendben van-e, a magyar gyámügy foglalkozzon azokkal, akik (még) itt élnek.

2013. febr. 11. 08:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Vajon jól értelmezem?: ha külföldre megyek, szerzek munkát, lakást, beiratom a gyereket suliba, akkor a magyar gyámhatóságnak is kell szólni, hogy természetesen magammal vittem a gyerekemet, de mindent elrendeztem kint körülötte?

Gondolom nem jönnek ki környezettanulmányra hanem minden én kell papírral igazoljak rendes magyar módra....

2013. febr. 16. 19:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Érdekes a cikk friss, pedig ez az ügy egy évvel korábban már megoldódott:

[link]

2013. febr. 16. 21:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a linket...érdekes.
2013. febr. 16. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!