Másnak is össze-vissza van a ciklus hossza?
Már szültem egyszer, előtte sosem hőmérőztem és ilyesmi.
Vezettem a naptáramat, hogy mikor jött meg és meddig tartott, de sosem számoltam utána, hogy hány napig tartott az adott ciklusom.
Emiatt nem is tudom, hogy előtte rendszeres volt e a ciklus hossz vagy nem.
Most jelenleg 34-37-39 naposak. Ez normális?
Az egyik hónapban hol 34 napos, a másikban hol 39.
A ciklus.hu szerint a bevitt adatokkal kapcsolatban (elmúlt 8 havi) ilyen a ciklus hosszaim:
Legrövidebb ciklus: 32 nap
Leghosszabb ciklus: 37 nap
Átlagos ciklus hossza: 34 nap
Másnak is ilyen "össze-vissza"?
Nem. 1,5 éves a lányom. 6 hetesen abbahagyta a szopást és 3,5 hónapos koráig fejtem neki a tejet.
Voltam kivizsgálásokon terhesség után, de az orvosok legnagyobb döbbenetére semmi bajom nincs.
Pedig valami biztos, hogy nincs rendbe.. de már annyi vizsgálatot csináltak, hogy nem tudnak több dologra gondolni.
"Nagy általánosságban elmondható, hogy női ciklus hossza alapvetően 28 nap körül mozog, de ezen belül a tüszőrepedés, a termékeny napok száma egyénenként változó lehet. Orvosi szempontból megközelítve a kérdést, a 25 és 35 nap között változó hosszúságú ciklus normálisnak mondható.
Ha ettől bármilyen irányban napokkal nagyobb az eltérés rendszeresen, az hormonális, vagy egyéb rendellenességre utalhat."
Te kb benne vagy a normálisnak tekinthető átlagban, és mivel már szültél, így valószínűleg egyéni adottság a hosszabb ciklus. Ha semmi egyéb gondot nem okoz, akkor szerintem nem érdemes foglalkoznod vele.
Köszönöm a részletes válaszod!
Igazából kis tesót szeretnénk és elég nehéz úgy összehozni, hogy nem jön meg.
A ciklus.hu szerint 6-án kellett volna megjönnie, de nem jött.
Aznap 36,8 volt a hőm, majd tegnap 36,6, ma pedig 36,5.
Elvileg ugye akkor jön meg, ha alacsony a hő, de most hogy ekkorát "zuhant", mégsem jön meg.
Terhes pedig biztos nem vagyok, mert 3-4 napja teszteltem 3× és mind a 3 negatív volt.
Ha hőmérőzöl, és írod a ciklusaid hosszát, az néhány hónap alatt nagyon jó támpontot ad arra, hogy van-e peteérésed, és a cikluson belül mikor? Egy jó orvosnak is nagy segítség, ha láthatja a hőgörbédet. Ha szükség lenne bármilyen beavatkozásra, számára még egyértelműbb lesz a görbéd alapján, hogy mi lehet (esetleg) a gond.
De ha a nagyobb gyerek ugyanilyen feltételek mellett gond nélkül megfogant, akkor a tesó sem fog sokáig váratni magára:)
A lányom első próbálkozós hónapban összejött. Igaz ott terhesvitamint szedtem előtte már 2 hónappal. De nem hinném, hogy ez okozta volna a tuti sikert.
Mint írtam, felettébb nem érdekelt, hogy hány naposak a ciklusaim. Nem égtem lázban miatta.
Csak most furcsállom és tuti, hogy az első terhességem tett be neki. De a vizsgálatok szerint nincs bajom.. de a görbe szerint meg .. szóval szerintem van!
Jelenleg a 37 napon vagyok és sehol semmi. Reménykedem, hogy holnap vagy utána megjön, de ez így elég érdekes. :(
Ráadásul a ciklus.hu 17. napra húzta be az ovut. De tuti, hogy akkor semmi se volt.. :D
Max. 27-25. napon lehetett ovum. De a fene se tudja :(
1 vagyok
Az én dokim szerint a 20-40 nap közé eső ciklus normálisnak számít.
Belinkeled a görbéd?
Persze. Tessék:
Elvileg a görbe szerint most fog megjönni, mert esik a hő, de nem tudom, hogy mikor várjam már.
Olvasgattam most a ciklus szakaszokkal kapcsolatban. Sokan sok mindent írnak. Olvastam most olyat, hogy 35 nap utáni ciklushossz már gond és orvoshoz kell menni.
Háát.. lassan úgy érzem, hogy ahány doki, annyi vélemény ezzel kapcsolatban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!